Сфери застосування гідроциліндрів

Гідроциліндри

Гідроциліндри використовуються в різному обладнанні та системах для забезпечення сили для виконання певних завдань. Вони працюють у поєднанні з певною рідиною, зазвичай оливою (тому і гідравлічні), щоб створити необхідний лінійний напрямлений рух.

Якщо розглядати сфери бізнесу, де їх використовують, можна виділити п’ять основних.

1. Харчова промисловість

Якщо бізнес відноситься до харчової промисловості, йому може знадобитися гідравлічний насос для живлення обладнання. Циліндр потрібен для приводу вилкових навантажувачів для транспортування сировини та кінцевої продукції з одного місця в інше.

Деякі конвеєрні системи подають електроенергію від гідравлічних циліндрів для обробки, упаковки та позиціонування харчових продуктів.

Гідравлічні двигуни забезпечують постійний крутний момент для критичного обладнання в процедурах обробки їжі та напоїв, таких як формування, різання, розділення, перенесення інгредієнтів, змішування та подрібнення. Крім того, обладнання для пакування харчових продуктів використовує гідравлічні циліндри для досягнення точності та збереження їжі свіжою.

2. Будівництво

Будівельний майданчик зазвичай переповнений різними інструментами та обладнанням, які використовують гідравлічні системи. Наприклад, гідравлічний циліндр використовується для приводу вилкових навантажувачів, бульдозерів і навантажувачів для підйому та штовхання вантажів. Екскаватори також використовують гідравлічні циліндри для управління рухом ковша та стріли. Крім того, гідроциліндри і насоси використовуються в цеглоформувальних машинах і бетононасосах, які перекачують рідкий бетон на певну ділянку.

До речі, у будівництві часом потрібні нестандартні рішення щодо гідроциліндрів, втім, є компанії, які пропонують виробництво гідроциліндрів по вимогах чи по кресленнях замовника.

Також читайте:   Якою має бути професійна посудомийна машина?

3. Виробництво металу

Гідравлічні преси, які містять гідравлічні циліндри, корисні в металообробній промисловості. Циліндри діють з силою на метал для різання, згинання, свердління або збирання деталей. Прикладами гідравлічних верстатів у металообробці є шліфувальні, токарні, рубанки, зубчасті колеса та протяжки. Оскільки виготовлення металу передбачає створення складних конструкцій, потрібні міцні гідравлічні циліндри для полегшення процесів.

4. Сільське господарство

У сільському господарстві широко використовуються машини з приводом від гідравлічних циліндрів. Прикладами є трактори, навантажувачі, обприскувачі, міні-навантажувачі, прес-підбирачі та важкі машини для посадки, прополки та збирання врожаю. Гідроциліндри також використовуються в навісному обладнанні, наприклад, дровоколах.

5. Переробка відходів

Професіонали з переробки відходів використовують різне гідравлічне обладнання та системи, такі як підйомники, навантажувачі та самоскиди. Гідравлічні циліндри забезпечують достатній крутний момент для керування цими машинами.

Сміттєві ущільнювачі також використовують гідравлічні циліндри та двигуни для стиснення відходів у вантажівці, щоб створити більше місця. Таким чином, можна переробляти багато відходів на ходу, зменшуючи необхідність здійснювати кілька поїздок і таким чином економити пальне.

Гідроциліндри також використовуються в підмітальних машинах для обертання щіток. Вони також встановлюються в підмітальні машини, які використовують воду для очищення доріг.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*