Урок з регбі та фото з легендарним тренером - Блог про Львів

Урок з регбі та фото з легендарним тренером

Регбі

20 травня 2022 року, в рамках проєкту «Діти країни: розваги для відваги», відбувся урок з регбі для дітей, які в умовах війни переїхали з Київської, Донецької, Луганської, Сумської областей до Львова. Це спільний захід КЗ ЛОР «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека», Управління молоді та спорту Львівської ОВА і Львівської обласної федерації регбі. Він пройшов на стадіоні «Юність», що у Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького.

Під час заходу були присутні: Ольга Козій, начальник відділу фізичної культури і спорту Управління молоді і спорту Львівської ОВА та Юрій Грабовський, легенда львівського регбі, Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, президент РК «Сокіл» (Львів), Людина, без якої важко уявити не лише львівське, а й вітчизняне регбі.
Урок провела гравець клубу «Сокіл». Вона познайомила дітей з правилами популярної командної гри.

Діти сфотографувалися з легендарним тренером, отримали від нього смаколики.

Регбі у Львові

Випробував регбістський м’яч й директор Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Андрій Цибко.

Нехай Пречиста Діва Марія благословить всіх регбістів та учасників проєкту “Діти країни: розваги для відваги”, а Україні дарує Перемогу.

Організатор і куратор проєкту – заступник директора ЛОНПБ Оксана Кумецька.

Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека дякує п. Ользі Козій та п. Юрію Грабовському за співпрацю й дуже гарний захід.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Локомотив 0:4 Енергія (відео)

Коротка біографічна довідка про Юрія Грабовського

Юрій Франкович Грабовський навчався в середній школі № 49 м. Львова. Закінчив медичний інститут. Але перевагу віддав регбі. Він стверджує, що «ніколи ні на мить про це не пошкодував».
Він привіз з Франції молитву регбістів, яку переклав разом з однією монахинею українською мовою.

Вона має такі слова:

«Господи Боже! За посередництвом Пречистої Діви Марії, покровительки регбістів, освяти наші дії і допомагай нам. Нехай кожен наш крок буде благословенний Тобою від початку й до кінця. Будь з нами, Господи. Будь нашим опікуном і даруй нам єдність, яка була у твоїх учнів. Через Христа Господа нашого. Амінь».

Легендарний тренер зберігає роботу на склі, яка присвячена йому, а також дивовижний вітраж, де зображено регбістів, один з яких віддає м’яч Матері Божій. Юрій Франкович має також краватки, які привозили регбісти з тих країн, куди вони їздили на змагання.

Урок з регбі, проведений 20 травня 2022 року, – це третій захід для вимушено переселених дітей, в рамках проєкту «Діти країни: розваги для відваги». Раніше такі ж заходи відбулися з футболу, дзюдо. Відкриті уроки спрямовані на психосоціальне відновлення діток через активні заняття та залучення до спорту.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*