Вимоги до жіночого одягу: в давні часи та тепер - Блог про Львів

Вимоги до жіночого одягу: в давні часи та тепер

вимоги до жіночого одягу

З давніх-давен, одяг був не лише способом захиститися від холоду та негоди, а й можливістю заявити про себе, підкреслити свою зовнішність і навіть вказати на приналежність до того чи іншого суспільного класу. Жіноче вбрання пережило суттєву еволюцію. Так, пишні сукні змінилися на джинси, а корсети — на комфортні до тіла топи. Тож який він — ідеальний жіночий одяг? Поговорімо про це трохи детальніше.

Екскурс в історію жіночого одягу

Спочатку жіночий одяг мало чим відрізнявся від чоловічого. Жінки та чоловіки носили переважно туніки прямого крою. Єдиною відмінністю був силует такого вбрання. Так, туніки для дівчат були довшими та прилягали у верхній частині тіла. Іноді мали розрізи по боках та додатковий декор.

В період античності, жіноче та чоловіче вбрання набуло вже більш суттєвої відмінності. У жіночих гардеробах з’являються спідниці та жакети — з вузькими рукавами та глибоким вирізом. З настанням Середньовіччя, жіноча мода стала більш консервативною. І молоді дівчата, і дорослі жінки носили закритий одяг з довгими рукавами.

жіночий одяг у давні часи

Уявлення про те, як має виглядати жінка та вбрання на ній диктували:

  • Особливості національної культури.
  • Релігійна приналежність.
  • Панівні верстви суспільства.

Особливої свободи вибору у цьому питанні не було. Тож навряд чи можна сказати, що одяг допомагав жінкам виразити свою індивідуальність чи почуватися більш комфортно.

Ідеальний одяг для жінок сьогодні

Етичні норми та поняття суспільної моралі змінювалися з плином десятиліть. З кожним роком, жіноча мода ставала все більш лояльною, починала тяжіти до комфорту. Тут немає нічого дивного, оскільки змінилися й функції жінки в суспільстві — вже в ХХ столітті питання гендерної нерівності було частково подолано.

Вбрання для жінок, пройшовши тривалий еволюційний період, стало більш комфортним. У дизайнерів з’явилося розуміння, що одяг має бути не лише красивим, а й обов’язково комфортним. Тому на полицях магазинів з жіночим вбранням з’явилися комфортні брюки та джинси, трикотажні костюми, зручніші моделі суконь. А також взуття без підборів, в якому можна годинами гуляти містом, ходити на роботу чи за покупкам.

одяг для жінок сьогодні

Тому шукаючи відповідь на питання, яке вбрання обирати сучасній жінці, дамо чітку відповідь: таке, яке подобається саме їй. Суворі правила та жорсткі суспільні норми перестали бути актуальними. Кожна людина, незалежно від віку та соціального статусу, може одягатися так, як їй зручно. Поєднання якості та комфорту — це новий тренд!

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*