Як вибрати кросівки для бігу?

кросівки для бігу

До нас нарешті дійшла культура щоденного бігання, і багато українців розпочинають свій ранок чи завершують вечір пробіжкою. Дуже важливим для цього процесу є вибір правильного та зручного взуття.

Безсумнівно, найважливішим питанням при виборі кросівок є вірне визначення типу стопи. Визначається положенням кінцівки в контакті з землею. Стопа може бути: нейтральною, пронаційною або лежачою. Консультанти у спортивних магазинах добре знають особливості моделей кросівок для різних типів стоп і можуть щось порадити.

Тип ґрунту, на якому Ви найбільше бігаєте

Вибираючи кросівки для бігу, слід звертати увагу на тип ґрунту, на якому збираєтеся тренуватися найчастіше. Якщо ви приділяєте набагато більшу частину наших тренувань бігу по твердому покриттю, такому як асфальт, бруківка або бетон, слід вибирати взуття з більшою амортизацією.

Якщо ж це будуть ґрунтові лісові і гірські стежки, то в цьому випадку найкраще підійде взуття з сильно профільованою підошвою. Ті, що забезпечують хороше зчеплення на трасах, покритих нерівностями, і схилах із різними ухилами.

кросівки для бігу

Маса тіла бігуна

Дуже важливо, звертати увагу на вагу свого тіла, купуючи кросівки. Тут, насамперед, дивимося на рівень амортизації. Чим більша вага, тим міцнішою має бути амортизація, щоб розвантажити суглоби та хребет.

Також читайте:   Кіберспорт: останні важливі ігри в Dota 2

Розмір, комфорт, посадка

Купувати кросівки найкраще в другій половині дня, коли ноги втомилися і опухли через цілий день, тому що під час бігу ступні також будуть набрякати.

Вимірюйте їх у шкарпетках, подібних до тих, якими будемо користуватися під час тренування. Дуже важливо приміряти обидва кросівки, оскільки більшість людей мають трохи різний розмір. Тому кросівки потрібно відрегулювати так, щоб один з них не тиснув на більшу стопу.

кросівки для бігу

Рекомендований розмір – такий, при якому найдовший палець може вільно рухатися. При цьому кросівки повинні добре тримати ногу. Якщо ми просуваємо палець якомога далі вперед, п’ята повинна бути в потрібному місці. Вона не повинна рухатися під час бігу і терти Ахіллові сухожилля. Таке розтирання може викликати неприємні рани і перешкодити подальшим тренуванням.

Щоб уникнути травм, важливо переконатися, що кросівки підходять ногам одразу з моменту покупки. Не очікуйте, що вони розтягнуться. Найкраще приміряти декілька пар від різних виробників, щоб знайти ту, яка найбільше Вам підходить і зручна для Вашої ноги.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*