100 днів незламності України перед окупантом

100 днів війни

3 червня 2022 року – 100 днів незламності України перед окупантом, який 24 лютого 2022 року оголосив про початок так званої «спеціальної військової операції», що насправді є повномасштабною війною.

Діти, які приїхали до Львова на час війни з Київської, Луганської, Донецької, Сумської та ін. областей, що є учасниками проєкту «Діти країни: розваги для відваги» на локації «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека», де організатором і куратором – заступник директора Оксана Кумецька, поділилися на дві групи. З молодшою групою провели психологічні техніки виходу зі стресу п. Мирослава Чорна (методист ліцею № 8 Львівської міської ради) та п. Валентина. Старша група на запрошення голови Львівської ОВА Максима Козицького доєдналася до плетіння маскувальних сіток в сквері «На валах», де були присутні Іван Собко, заступник голови Львівської ОВА, Ольга Котовська, заступник директора Департаменту освіти і науки Львівської ОВА, Ореслава Хомик, яка від Департаменту освіти і науки Львівської ОВА курує позашкілля, та Роман Пастушенко, заступник директора Львівського обласного Будинку вчителя.

Учасники проєкту «Діти країни: розваги для відваги» змогли побачити фотопроєкт, що називається «100 днів лютого». Він є рефлексією фотографів з Києва, Львова, Одеси та Ужгорода на війну. Світлини цього проєкту вражають. Їх – 40. Вони висвітлюють події повномасштабної війни в Україні. Про це зазначили у пресслужбі Львівської ОВА. На знімках можна побачити, як діти прощаються зі своїми татусями, сім’ї ховаються від обстрілів у бомбосховищах, матері проводять в останню путь синів, які загинули, боронячи Україну від окупанта та ін.

Також читайте:   Прем'єри пісень про війну України з клятими рашистами (відео)

Під час заходу зачитували приємні новини. Пресслужба Львівської ОВА повідомила, що за сто днів війни сили Повітряного командування «Захід» збили у небі над Львівщиною 23 крилаті ракети та 11 безпілотників ворога.

Діти написали листи воїнам ЗСУ, дали інтерв’ю ЗМІ. Відчувається, що вони дуже хочуть додому. А ще, щоб скоріше закінчилася війна. Наприклад, Тая Зубкова з Донецької області написала: «Хай скоріш закінчиться війна! Щоб наші хлопці перемогли». Вона мріє, щоб діти дочекались своїх татусів. Її сестричка Анастасія Зубкова хоче якнайшвидше додому. Дівчинка намалювала будинок і сердечка, через які посилає свою любов у рідну домівку.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*