Чим характеризуються криптовалютні біржі? - Блог про Львів

Чим характеризуються криптовалютні біржі?

біржі криптовалют

Криптовалюти відіграють все більшу роль у світовій фінансовій системі. Криптовалюти працюють зовсім інакше, ніж традиційні світові валюти, які існують як у цифровій, так і в фізичній формі. Криптовалюти, з іншого боку, є суто цифровим платіжним засобом, який використовує криптографію для зберігання інформації про стан володіння.

Таким чином, біржі криптовалют є невід’ємною частиною системи, в якій ключову роль відіграють як токени, так і криптовалюти. Саме через цифрові біржі Ви можете торгувати віртуальною валютою, як брокери торгують акціями або активами на фондовій біржі.

Отже, як працюють криптовалютні біржі і чи може будь-хто стати їх користувачем?

Криптовалютні біржі – короткий опис

Що відрізняє криптовалюти від звичайних бірж, де транзакції здійснюються через традиційні валюти, так це їх централізація, а точніше її відсутність? Криптовалютні біржі існують лише у віртуальній формі і не мають фізичного аналога. Операції з криптовалютами укладаються тільки через мережу, і весь процес жодним чином не контролюється вищими наглядовими органами.

Однак це не означає, що біржі криптовалют абсолютно небезпечні, а транзакції, що здійснюються через них, обтяжені великим ризиком. Більшість криптовалютних бірж створюють власні системи безпеки, завдяки яким користувачі біржі захищені від втрати коштів у цифровій формі або від крадіжки особистих даних, що є однією з найбільших загроз у кіберпросторі. Обов’язково вивчіть рейтинг бірж, а також дивіться, щоб це була відома міжнародна або українська біржа криптовалют.

Також читайте:   Як написати резюме

Як працює біржа криптовалют?

Криптовалютні біржі виступають посередником між покупцем і продавцем криптовалют. Користувачем біржі криптовалют може стати кожен, хто володіє хоча б мінімальними знаннями в цій галузі. Залежно від ресурсів і розміру капіталу кожна біржа криптовалют має різну кількість доступних криптовалют, кілька тисяч яких було створено протягом кількох років. Найпопулярнішими Інтернет-валютами, безсумнівно, є Bitcoin, але також Ethereum і Litecoin, які працюють на основі технології blockchain.

Цікаво, що на криптовалютних біржах можна здійснювати мережеві транзакції, використовуючи лише криптовалюти, але також можна купувати Інтернет-валюти через традиційні валюти. Завдяки використанню технології блокчейн транзакції укладаються швидко і зручно для користувачів біржі.

Курси криптовалют

Через те, що біржі криптовалют не підпорядковані жодній центральній системі, курси віртуальних валют можуть сильно коливатися. Кожна біржа криптовалют самостійно визначає ціни купівлі або продажу певної одиниці на основі регулярних спостережень за попитом і пропозицією у власній системі. Хоча курси найпопулярніших криптовалют не схильні до надмірної волатильності, курси менш поширених монет відносно непостійні.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*