Майстер-клас «Ангел-охоронець» - Блог про Львів

Майстер-клас «Ангел-охоронець»

Іконопис

24 червня 2022 року в Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці, в межах проєкту «Інноваційна бібліотека», відбувся майстер-клас з іконописання на склі «Ангел-охоронець», який провели директор бібліотеки Андрій Цибко та його дружина, художник-реставратор Національного музею ім. А. Шептицького Ольга Горда-Цибко для дітей, вимушено переміщених до Львова з Київської, Луганської, Донецької, Харківської та ін. областей України.

Андрій Цибко представив ікону Богородиці Одигітрії з Покуття (кін. ХІХ ст.) в оточенні чотирьох ангелів. Одигітрія перекладається як «порятунок» або «здоров’я».
Директор розповів про ангела-охоронця та його значення у християнській традиції, зазначивши, що ангел-охоронець – це дар від Бога, який отримує людина під час хрещення. Його образ – один із найулюбленіших в народній творчості. Ангела-охоронця малюють, згадують у піснях, легендах, казках, колискових.

Також читайте:   У театрі Курбаса прем'єра вистави «Мольєр.Анатомія»

До нього моляться:
Ангеле Божий, охоронителю мій,
Ти все коло мене стій.
Рано, ввечері, вдень, вночі
будь мені до помочі.

Ольга Горда-Цибко роздала дітям зразки ангела, щоб вони намалювали його, увімкнувши фантазію, і зберегли.

На завершення діти сфотографувалися зі своїми, власноруч намальованими, ангелами-охоронцями та посмакували фруктами, солодощами (спонсори Max- Reger-Gymnasium Amberg та Kepler-Gymnasium WEIDEN), які наготувала заступник директора ЛОНПБ та ініціатор, організатор проєкту «Інноваційна бібліотека» Оксана Кумецька.

Нехай Матір Божа, ангели-охоронці оберігають, ведуть щасливою дорогою дітей та Україну, а зображення, з любов’ю виконані учнями, нагадують про них.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*