Міжнародний день захисту дітей та святково-патріотичний захід «Незалежне майбутнє» - Блог про Львів

Міжнародний день захисту дітей та святково-патріотичний захід «Незалежне майбутнє»

Міжнародний День дітей

Міжнародний день захисту дітей та святково-патріотичний захід «Незалежне майбутнє».

1 червня 2022 року – Міжнародний день захисту дітей. У зв’язку з цим у Львові на стадіоні «Динамо» (вул. Володимира Янева, 10) відбувся святково-патріотичний захід «Незалежне майбутнє», за підтримки ФСТ Динамо, Держкомтелерадіо, Міністерства культури та інформаційної політики України у співпраці з Офісом Президента України, Львівською ОВА, зокрема управлінням молоді та спорту.
На захід було запрошено вимушено переселених під час війни дітей, які беруть участь у проєкті «Діти країни: розваги для відваги», організатором і куратором якого на локації «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» є заступник директора книгозбірні Оксана Кумецька.

Вступне слово мав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Він звернувся до дітей такими словами: “Для вас нині організатори заходу презентують дуже багато розваг. Але закликаю: завжди пам’ятайте наших супергероїв – чоловіків та жінок, які боронять наш край. Це люди, які вчиняють подвиги заради того, щоб небо над вами було мирним. Ніколи не поспішайте дорослішати, насолоджуйтесь життям і дитинством, бо це найкращий час”.

Також читайте:   Українці за кордоном: Олександр, який проживає в Росії

Діти змогли побачити фрагменти спортивних змагань з боротьби, боксу, фехтування; потанцювати; зробити фейс-арт; сфотографуватися у військових захисних шлемах та бронежилетах, з автоматом. І, найосновніше, – зустрітися з Патроном — українським собакою-винюхувачем вибухівки, джек-рассел-тер’єром, талісманом Служби України з надзвичайних ситуацій, який здобув велику популярність за часів російсько-української війни. За даними ДСНС, до 19 березня 2022 року Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими військами. За цей досить короткий час став улюбленим супергероєм для дорослих і дітей. На сьогоднішній день він важить 4,5 кг. Йому 2,5 роки. У нього є друг Доберман. Під час заходу Патрон отримав подарунок.

Допомагає проєкту «Діти країни: розваги для відваги» німецька гімназія міста Амберг (Max-Reger – Gymnasium Amberg; Georg Mayer). Тому Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека висловлює їй велику подяку і висилає українські дитячі книжечки «Червона Шапочка», «Балакучі малюки», «Мої перші прописи», «Велика книжка Мавпи для допитливих хлопчиків і дівчаток», «Троє поросят», «Математичні тести для малечі», «Перший віммельбух зоопарк із наліпками» та робочий зошит «Розвиток мовлення».

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*