Товариський матч. Італія (ж) – Україна (ж) – 2:1 - Блог про Львів

Товариський матч. Італія (ж) – Україна (ж) – 2:1

Україна програла Італії

У зв’язку з тими подіями, які охопили всю Україну (мається на увазі повномасштабне вторгнення російських окупантів на територію нашої країни) жіноча збірна України дуже давно не з’являлася на майданчику. І ось зараз, у рамках підготовки до «Фіналу чотирьох» жіночого Євро-2022, який з 1 по 3 липня проходитиме у Португалії, з’явилася нагода побачити команду Олега Шайтанова в дії. І той факт, що суперником була збірна Італії, яка традиційно є не надто «зручним» опонентом для «синьо-жовтих», тут відходив на другий план. Наразі було важливо побачити, в якій формі зараз знаходиться жіноча збірна України під кінець свого другого навчально-тренувального збору.

Чесно кажучи, були побоювання щодо форми українських футзалісток, адже далеко не всі мали практику наприкінці сезону – деякі з них лише тренувалися у своїх командах, у яких завершували сезон. У той же час італійки мали би бути у гарному ігровому тонусі, оскільки більшість гравчинь «скуадри адзурри» ще кілька днів тому грали у фіналі жіночої Серії «А». Можливо, саме те, що не всі представниці української команди мали ігрову практику після 24 лютого, і призвів до того, що вже на 3-й хвилині Коппарі скористалася помилкою Титової, однак досвідчену футзалістку збірної України підстрахувала Терех. Через кілька хвилин вже підопічні Олега Шайтанова мали непоганий момент, але Форсюк не змогла переграти Сестарі.

Взагалі треба сказати, що українкам непогано давалася гра у короткий пас, а також контратаки, на які підопічні Олега Шайтанова були заточені. При цьому, їх італійські опонентки хоча і організовували у деяких епізодах високий пресинг, та все-таки грали не так щільно, що дозволяло «синьо-жовтим» створювати моменти. А вони, до речі, були непогані. Наприклад, дві нагоди були у Воловенко. В одному епізоді їй трохи не пощастило замкнути передачу від Кирильчук, знаходячись на «п’ятачку», а в іншому епізоді Терех несподівано для всіх пішла в атаку та вивела ту ж таки Воловенко на ударну позицію, але Сніжана не змогла втілити зусилля воротаря української команди у гол. Хоча, заради справедливості, можемо сказати, що і сама Терех теоретично могла пробити у тому епізоді.

Взагалі у першому таймі підопічні Олега Шайтанова візуально переважали своїх італійських опоненток за моментами. Можливо, та втома, яка була у більшості гравців «Скуадри адзурри» у зв’язку з нещодавнім фіналом чемпіонату, про який ми згадували, давалася взнаки. Втім, як би там не було, а за 28 секунд до кінця першого тайму українкам таки вдалося відкрити рахунок. Це сталося після того, як Бабенко, яка грала на той час свою першу зміну в матчі, знайшла Єрьоменко передачею у штрафному майданчику італійок, і проти 18-го номера збірної України був здійснений фол. Пенальті, який холоднокровно реалізувала Титова. Більше того – Бабенко на останніх секундах першого тайму могла теоретично організувати і другий гол української збірної, проте Бурлаченко не вдалося довести справу до акцентованого та результативного удару по воротах Сестарі.

Також читайте:   Футзал. Друга ліга аматорів Львова. "Нові Імена" - "Патріоти". Анонс

На початку другого тайму збірна Італії прогнозовано пішла вперед, і Беллі могла забити ударом з дальньої відстані, проте з ним впоралася Терех. Трохи згодом Терех знову вступила у гру, коли пробивала Ренатінья. І все ж таки на 23-й хвилині Терех була змушена капітулювати після того, як Бутіма замкнула простріл від Беллі, і рахунок став рівним – 1:1. На цьому «адзурріні» не зупинились, і вони продовжували тиснути на ворота збірної України, аби забити вдруге та вийти вперед у рахунку. Однак, Терех, коли була в цьому потреба, виручала свою команду. Фактично майже до екватору другого тайму італійки намагалися «сидіти» на воротах Терех. І за такої нагоди «синьо-жовтим» потрібно було шукати нагоду для контратаки. Така нагода була на 28-й хвилині, однак в останній момент Сестарі випередила Воловенко, яка намагалась вийти на ударну позицію.

Тим не менш, італійська збірна продовжувала тиснути, і у Терех часто з’являлася робота. При цьому, варто сказати, що у другому таймі підопічні Франчески Сальваторе намагались більше чекати на помилки від суперниць, ніж робити високий пресинг. На 34-й хвилині Пратіко організувала класну атаку на ворота «синьо-жовтих», але вона не завершилася голом. Фактично можна було сказати, що другий тайм проходив практично повністю під дикторку «Скуадри адзурри».

Однак, господарки майданчику таки забили на 37-й хвилині – відзначилася Борджес, після чого Олег Шайтанов одразу взяв тайм-аут. Прогнозовано після цього українська команда пішла з п’ятим польовим гравцем, функції якого виконувала Дубицька. Однак, момент прийшов у рівних складах, коли на 38-й хвилині пробивала Форсюк, але Діб’язе, яка незадовго до того поміняла Сестарі, захистила ворота збірної Італії. Натомість, «адзурріні» відповіли двома моментами після тайм-ауту, який брала Франческа сальваторе, але перевагу господаркам майданчику збільшити не вдалося. Однак, останні секунди матчу все-таки були за італійками, які, зрештою, так і не змогли збільшити свою перевагу до двох м’ячів. Тим не менш, і мінімальної переваги вистачило для перемоги над збірною України.

Італія (ж) – Україна (ж) – 2:1
Голи: Бутіма (23), Борджес (37) – Титова (20 – з 6-метрового)
Італія (ж): Сестарі (Діб’язе, 36) – Помпоселлі, Беллі, Ренатінья, Коппарі – Бутіма, Двль Мац, Борджес, Феррара – Пернацца, Верцуллі, Ванеллі, Пратіко
Україна (ж): Терех – Форсюк, Дубицька, Гриценко, Скибіна – Титова, Бурлаченко, Воловенко, Єрьоменко – Васковець, Кирильчук, Бабенко, Дрозд

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*