Товариський матч. Португалія (ж) – Україна (ж) – 6:0 - Блог про Львів

Товариський матч. Португалія (ж) – Україна (ж) – 6:0

Поразка - 0:6

У рамках свого останнього тренувального збору перед «Фіналом чотирьох» чемпіонату Європи серед жінок національна жіноча збірна України зустрічалася з ще однією учасницею жіночого Євро – збірною Португалії. Нагадаємо, що португальська команда є чинним віцечемпіоном Європи серед жіночих збірних.

Незважаючи на товариський статус матчу, збірна Португалії на правах господаря майданчику одразу пішла вперед, і українкам довелося пережити кілька дуже неприємних хвилин. Кілька разів піренейки були близькі до голу, проте вдалі дії Кислової не давали можливості підопічним Луіса Консейсао відкрити рахунок. Тим не менш, на 4-й хвилині Катія Моргаду все-таки змогла «пробити Кислову, і рахунок став 1:0. Але на цьому проблеми для «синьо-жовтих» не закінчились. Дуже скоро Кароліна Педрейра змогла оформити дубль, і рахунок, відповідно, став 3:0, після чого Олег Шайтанов був змушений брати тайм-аут.

Після того, як головний тренер збірної України скористався своїм правом на хвилинну перерву, гра у першому таймі візуально наче трохи заспокоїлася. Однак, при цьому збірна Португалії продовжувала контролювати хід гри та шукала можливості збільшити свою перевагу в рахунку. Але при цьому в українок з’явились моменти, і кілька разів вони могли забити у ворота Одете Роша. Зокрема, непоганий момент був у Єрьоменко, а удар Дубицької прийняла на себе стійка. Тим не менш, на перерву команди пішли за рахунку 3:0 на користь збірної Португалії.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Енергія 2:2 Кардинал-Рівне (відео)

Початок другого тайму не приніс нічого хорошого для українок, які пропустили «гол з роздягальні» – Ана Піреш змусила Сагайдачну, яка вийшла після перерви, витягати м’яч з сітки власних воріт. А трохи згодом підопічні Луіса Консейсао збільшили свою перевагу до 5:0. Після цього португальські футзалістки ніби трохи зупинились, але при цьому вони продовжували контролювати хід гри. Вони ще кілька разів могли збільшити свою перевагу, до того ж, у деяких епізодах не зовсім впевнено грала Сагайдачна. До всього цього, у збірної України фактично не виходила гра в атаці. Принаймні, біля воріт Ани Катаріни, яка також зявилася після перерви, «синьо-жовті» нанесли дуже мало ударів, і забити бодай би «гол престижу» в них не виходило. Натомість, Ана Піреш незадовго до кінця поєдинку оформила дубль, підбивши підсумок матчу – 6:0 на користь збірної Португалії.

Що стосується збірної України, то для неї це була фактично одна з останніх можливостей перевірити свої сили перед «Фіналом чотирьох» жіночого чемпіонату Європи, а для Олега Шайтанова – визначитися зі складом.

Нагадаємо, що 1 липня у рамках півфіналу жіночого Євро у португальському Гондомарі жіноча збірна України зустрінеться з чинним чемпіоном Європи – збірною Іспанії.

Португалія (ж) – Україна (ж) – 6:0

Голи: Катія Моргаду (4), Кароліна Педрейра (7, 7), Ана Піреш (21, 36), Марія Перейра (26)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*