Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Фінал. Україна – Бразилія – 4:6 ЕТ - Блог про Львів

Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Фінал. Україна – Бразилія – 4:6 ЕТ

Україна - Бразилія

У рамках групового етапу чемпіонату світу серед студентів збірна України поступилася бразильській збірній з рахунком 3:6. Тож, логічно, що підопічні Олександра Косенка розраховували на реванш. А поквитатися за минулу поразку ще й у фіналі чемпіонату світу – це, погодьтесь, було би дуже почесно. До того ж, для «синьо-жовтих» це був шанс завоювати свій четвертий титул чемпіона світу з футзалу серед студентів.

Українці непогано почали гру. Вже стартові хвилини показали, наскільки підопічні Олександра Косенка були мотивованими. Вони створювали моменти біля воріт Вінісіуса Шута, і за грою виглядали доволі переконливо. Це підтвердив і гол, який був забитий на 6-й хвилині гри. Гольову атаку почав Сухов, який віддав пас на Абакшина, а вже капітан збірної України переадресував м’яч на дальню стійку, де Мельник у протистоянні з суперником все-таки зміг переправити м’яч у «рамку». Такий початок гри був дуже цікавим, і українці продовжували грати саме в ту гру, яка давалася, і яка приносила результат. Щоправда, при цьому іноді вони дозволяли бразильцям турбувати Сухова. Однак, по-перше – це було далеко не завжди, а по-друге – бразильці досить емоційно переварювали той факт, що вони вже програють. Ще більше підопічні Бруно Сілви почали нервувати після того, як рахунок став 2:0 на користь українців. Це Семенченко скористався передачею від Радевича та подвоїв перевагу своєї команди. Логічно, що бразильці і це намагались одразу проаналізувати, проте зайві емоції не дозволяли їм це робити. Як результат – по ходу першого тайму у збірної Бразилії вже було п’ять командних фолів, і в будь-який момент вони могли наразитися на 10-метровий. І це був ще один плюс для збірної України.

Однак, далі у грі збірної України почалися мінуси. Все почалося з помилки Мельника, яка призвела до того, що Рафаель Стокер скоротив відставання своєї команди до мінімуму. Це сталося на 18-й хвилині. А вже на 190й хвилині рахунок став 2:2. Бразильці розіграли штрафний, і Радевич чомусь не вийшов на все того ж Стокера, який опинився на відкритій позиції. Тому, Сухов був змушений вдруге діставати м’яч з сітки власних воріт. Але, на щастя для української команди, бразильцям не вдалося схилити шальки терезів на свою користь за підсумками першого тайму. Команди пішли на перерву за нічийного рахунку, і у Олександра Косенка, вочевидь, були питання до своїх підопічних щодо проваленої кінцівки першої 20-хвилинки.

Після не зовсім гарного кінця першого тайму українцям було важливо не розгубитися у психологічному плані. І це підопічним Олександра Косенка вдалося. Вони на початку другої 20-хвилинки змогли і вдало відіграти в обороні, і кілька разів розвідати ситуацію біля чужих воріт. І на 24-й хвилині ця «розвідка» принесла свої плоди, коли Марциняк організував випад на ворота бразильців. Заради справедливості, зазначимо, що Марциняк міг віддати передачу на партнера по команді, проте вирішив закрити епізод сам, за що і отримав винагороду у вигляді голу. І цим голом гравець «Енергії» знову подарував збірній Україні нехай і невеличку, але фору, яку, в принципі, можна було розвивати. Однак, підопічним Олександра Косенка не вистачало саме вдалого завершення своїх атак. У той же час бразильці змогли не тільки відійти після відносно швидкого пропущеного голу у другому таймі, так ще і вирівняти гру. Тому, поступово вони почали турбувати Сухова, і незадовго до середини другої 20-хвилинки Сісейра зміг знову зрівняти рахунок. Тому, обом командам фактично довелося починати все спочатку.

Також читайте:   Як у Львові Кубок Чемпіонів зустрічали (фото)

Неприємностей «синьо-жовтим» додавало ще і те, що у їх пасиві збиралися командні фоли. Тому, вже коли їх було чотири, підопічні Олександра Косенка намагались грати більш обережно. І це, відповідно, розв’язувало руки бразильській збірній, яка, на відміну від першої половини гри, не фолила так часто і грала більш дисципліновано. Але водночас було видно, що обидві команди після того, як другий тайм перетнув свій екватор, намагались якомога менше помилятися. Щоправда, українців це, мабуть стосувалося трохи більше, враховуючи ситуацію з командними фолами. Тим не менш, незадовго до кінця другого тайму саме збірна України змогла зробити наступний крок до перемоги в цій грі – на 38-й хвилині відзначився Радевич, який, мабуть, у цій грі був одним з найактивніших гравців у складі української команди. Щоправда, раділи підопічні Олександра Косенка недовго. Бразильці тут же вийшли грати з п’ятим польовим гравцем, і вони скористалися тим, що українці не встигли перебудуватися на гру у «штучній» меншості. Як результат – гол від Зіллера, який фактично перевів гру в два додаткових екстра-тайми.

Перший овертайм вже показав, що бразильці виглядали трохи свіжіше. Вони, перш за все, не давали нічого зробити українцям в атаці. Але, разом з тим, шукали шляхи до воріт Сухова. І на 43-й хвилині їм таки вдалося це зробити. Сісейра залишив Абакшина не при справах, виманив на себе Сухова та віддав пас на Дос Сантоса, який переправив м’яч у ворота збірної України. А вже на початку другого овертайму, коли українці пішли на гру з п’ятим польовим, помилка при передачі від Сухова, який, власне кажучи, і виконував функції «літаючого воротаря», призвела до голу в порожні ворота «синьо-жовтих». Так рахунок став 6:4 на користь збірної Бразилії, яка свідомо віддала ініціативу своїм візаві. В української команди, відповідно, функції п’ятого гравця тепер почав виконувати Швед. Підопічні мали два хороших моменти, щоб забити у ворота Вінісіуса Шута, проте двічі не пощастило Радевичу. І це призвело до того, що українцям не вдалося бодай би залишити останнє слово у грі за собою.

Отже, збірна Бразилії стала 6-разовим чемпіоном світу з футзалу серед студентів. Відповідно, збірна України здобула своє друге «срібло» за всю історію виступів на студентських «мундіалях». Хоча підопічні Олександра Косенка були близькими до того, щоб стати 4-разовими чемпіонами світу. Але тепер ця задача відкладається до 2024 року, коли чемпіонат світу серед студентів проходитиме в аргентинському Сан-Хуані.

Україна – Бразилія – 4:6 ЕТ

Голи: Мельник (6), Семенченко (10), Марциняк (24), Радевич (38) – Рафаель Стокер (18, 19), Сісейра (29), Зіллер (39), Дос Сантос (43), Лазаретті (46)
Україна: Сухов – Швед, Абакшин, Мельник, Завертаний – Радевич, Марциняк, Семенченко, Масевич – Буньо
Бразилія: Вінісіус Шут – Лазаретті, Андерсон Да Сілва, Дос Сантос, Зіллер – Лукас Перін, Джованні Валеріо, Вітор Да Сілва, Сісейра – Рафаель Стокер
Попередження: Семенченко (22), Буньо (27) – Джованні Валеріо (8), Вітор Да Сілва (29), Рафаель Стокер (42)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*