Металопластикові вікна: як за ними доглядати, щоб вони прослужили довгі роки? Поради від компанії Аліас-Дніпро

Металопластикові вікна: як за ними доглядати

Те, як ви доглядаєте за своїми вікнами, визначає термін їх служби. Щоб вони добре служили роками, їм потрібен регулярний догляд та обслуговування (не менше двох разів на рік). Особливу увагу варто звернути на деталі, що піддаються підвищеній експлуатації (найчастіше саме вони відповідають за зручність використання та герметичність вікна), хоча доглядати за вікнами краще комплексно.

Що робити, щоб вони якомога довше залишалися бездоганними – радять спеціалісти компанії Аліас-Дніпро – https://www.alias.dp.ua/.

Блиск вікон

Миття вікон, мабуть, одне з менш улюблених, але потрібних занять. Рекомендується якомога частіше видаляти забруднення не тільки в цілях естетики, але і для комфорту використання. Однак пам’ятайте, що не варто робити це за несприятливих погодних умов. Занадто сильне сонце створює непривабливі смуги на склі, а при негативних температурах скло стає більш крихким, а отже, більш сприйнятливим до механічних пошкоджень.

Щодо самого очищення – доглядати треба і за рамами, і за склом. ПВХ рами не потребують оновлення. Щоб не втратити міцність, їх досить правильно помити. Що для цього використовувати? Найбільш підходящими будуть делікатні рідини, без додавання розчинників і абразивних речовин, які можуть зіпсувати поверхню, подряпати її або призвести до зміни кольору. Звичайно, ви можете скористатися спеціальними препаратами, але звичайний засіб для миття посуду, розведений у теплій воді, також підійде. Профілі слід протирати м’якою ганчіркою,а не дряпати її гострими предметами.

Після завершення будівельних робіт рекомендуємо спочатку очистити вікна від пилу та бруду, а потім вимити їх, таким чином ви не подряпаєте їх поверхню!

Також читайте:   Чому люди тримають котів?

Мити скло потрібно спеціальними миючими засобами (їх на ринку величезна кількість) або теплою водою з миючим засобом. Засоби для чищення скла містять інгредієнти, які ефективно видаляють забруднення, запобігають появі смуг і надають блиску, тому дозволяють отримати чудовий ефект. Скляні поверхні дуже легко подряпати, тому протріть їх м’якою безшовною тканиною, замшевою тканиною або паперовим рушником. Старий спосіб протирання вікон газетами не підходить, оскільки вони можуть залишити подряпини.

Тримайте фурнітуру в ідеальному стані

Ознаки, які повинні підштовхнути вас до регулювання механізмів, – це більший опір відкриванню та закриванню вікна. Ви можете подбати про регулювання самостійно або скористатися послугами професіонала .

Крім того, раз на рік арматуру необхідно захищати силіконовим мастилом, технічним вазеліном або машинним маслом. Покриття їх одним із зазначених вище заходів запобігає розвитку осередків корозії. Крім того, захищає механізм від пилу і гарантує його надійну роботу.

Догляд за пластиковими вікнами не складний. Доглядаючи за вікнами, ви продовжуєте їх термін служби, забезпечуєте їх тривалу безперебійну роботу, значно відкладаєте час заміни та зменшуєте рахунки за опалення. Для таких переваг воно того варте, чи не так?

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю подяку спеціалістам компанії “Аліас-Дніпро” – https://www.alias.dp.ua/balkony, яка займається склінням балконів у Дніпрі, монтажем вікон ПВХ, дверей, а також надає всі необхідні супутні послуги, такі як внутрішня та зовнішня обшивка балконів, монтаж протимоскітних сіток і т.п.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*