Різниця між дешевою та дорогою болгаркою - Блог про Львів

Різниця між дешевою та дорогою болгаркою

Різниця між дешевою та дорогою болгаркою

Кутова шліфмашина (болгарка) призначена для різки металу, плитки, каменю, цегли бетону та ряду інших матеріалів. Також за наявності спеціальних насадок можна шліфувати та полірувати різні поверхні. Загалом, інструмент дуже корисний та необхідний для власників приватних будинків, будівельників, домашніх майстрів тощо.

Але як правильно вибрати болгарку? На українському ринку присутній інструмент від відомих брендів, таких як Bosch, Makita, Metabo, DeWalt тощо, а також набагато дешевший від виробників з менш гучними іменами. Щоб визначитися в виборі підходящого для себе варіанту, спочатку потрібно розібратися, чим відрізняється бюджетний інструмент від дорогого. І лише після цього вирішувати, які болгарки у Черкасах розглядати для своїх потреб.

Якість збірки та ресурс

Хто б там що не говорив про те що дешевий та дорогий інструмент нічим не відрізняється — це неправда. Як мінімум, є велика різниця в якості матеріалів, з яких виготовлялися деталі. Це стосується абсолютно всіх електроінструментів — не лише кутових шліфмашин. Якість компонентів впливає і на ресурс. Тому фірмові моделі виходжують в рази більше, ніж товари від менш відомих виробників.

Тут є ще один аспект, який також впливає на якість. Полягає він в відомості та репутації бренду. Ви можете уявити, що Bosch, Makita, Metabo чи DeWalt виробляють інструмент, рівноцінний за якістю китайському ноунейму? Звичайно ж, ні. Такі компанії дуже цінують свою репутацію, адже заробляли її протягом багатьох десятиліть. І втрачати її вони точно не збираються.

Також читайте:   Де зберігати речі на час ремонту або при переїзді?

Додаткові функції

Також є різниця в комфорті та безпеці під час експлуатації, що забезпечується рядом додаткових функцій та технологій, а саме:

  • Система плавного пуску. Дозволяє запобігти ризику, що болгарка вирветься з рук під час запуску. Моделі з цією технологією під час увімкнення стартують на менших обертах, тому ривок в них відсутній. За 2-4 секунди швидкість зростає до максимальної, тому дискомфорту при роботі ви не відчуєте.
  • Регулювання швидкості обертання. В деяких типах робіт максимальні оберти просто не потрібні. Тому для збільшення комфорту в користуванні їх можна відрегулювати.
  • Антивібраційна система. Також відіграє важливу роль в безпеці оператора, збільшуючи плавність та стійкість інструменту при роботі.
  • Захисна муфта. Захищає мотор інструменту при критичних навантаженнях.

Це лише частина додаткових функцій. За бажанням ви можете без проблем знайти інформацію і про інші можливості.

Також варто відзначити, що відомі виробники є першопрохідцями у впровадженні різних технологій та створенні нових цікавих моделей. Наприклад, в асортименті бренду Bosch ви знайдете не лише повнорозмірні мережеві та акумуляторні болгарки, а й компактні моделі, якими можна працювати однією рукою. Вони ефективно справляються з “легкими” матеріалами. Дуже зручні, коли заготовку потрібно притримувати.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*