Тшенсач – ідеальне місце для відпочинку у Польщі - Блог про Львів

Тшенсач – ідеальне місце для відпочинку у Польщі

Тшенсач

Тшенсач (Trzęsacz) – невеликий населений пункт на морському узбережжі Польщі. Його характерною рисою є висока скеля з руїнами відомого на всю Європу готичного костелу XIV-XV століть. Порівняно з сусідніми курортами Реваль чи Поберово, тут панує спокій і тиша. Туристи, які обирають це місце для свого відпочинку, однак, не будуть скаржитися на нудьгу.

Тшенсач пропонує численні туристичні об’єкти, чудові умови для сонячних ванн і можливість активного проведення часу. Це також чудова відправна точка для вивчення західного хребта Балтійського узбережжя. З іншого боку, численні пропозиції розміщення означають, що кожен знайде тут своє місце для відпочинку.

Туристичні пам’ятки в Тшенсачі

Найбільшою туристичною визначною пам’яткою Тшенсача є згадані раніше руїни костелу. Це, безсумнівно, вітрина міста, з яким воно асоціюється у більшості туристів. Від самої будівлі збереглася лише південна стіна, яка належним чином закріплена. Якби не це, вона, ймовірно, розділила б долю інших частин, які давно поглинуло море. Це настільки захоплююче, що на момент будівництва храм знаходився менш ніж за 2 кілометри від берегової лінії. Проте активна діяльність Балтійського моря фактично скорочувала цю відстань з року в рік. У 1750 році відстань від моря становила близько 50 метрів, а через сто років вона звузилася до одного метра від краю скелі.

руїни костелу

Біля руїн костелу є ще одна пам’ятка – сучасний оглядовий майданчик (на головному фото статті). Він розташований на висоті 20 метрів над рівнем моря, звідки відкривається прекрасний вид на Балтійське море і залишки храму. Можна спуститися прямо на пляж, а вночі милуватися різнокольоровою світловою ілюмінацією, що прикрашає сталеву конструкцію. Перебуваючи в Тшенсачі, ви неодмінно мусите зробити там пам’ятне фото.

Неподалік знаходиться Мультимедійний музей на Кліфі. У 2014 році його капітально відреставрували, і тепер тут розміщено сучасну, інноваційну та повністю мультимедійну експозицію. Завдяки використанню відповідного звуку, грі світла та зображень ми перенесемося сюди у дивовижну подорож у часі. Тут ми дізнаємося чудові історії та захоплюючі легенди.

Любителям величних споруд обов’язково варто відвідати Палацово-господарський комплекс, збудований у першій половині 18 століття. У наступні століття він постійно розширювався, і зараз служить готелем. Заслуговують на увагу й прилеглі парки, сади та стайні, які утворюють рекреаційно-дозвіллєвий комплекс. Також варто відвідати Костел Божого Милосердя (kościół Miłosierdzia Bożego) з історичним вівтарем, який врятувався від пошкодженого храму.

Також читайте:   Як дбати про навколишнє середовище під час туристичних походів

Костел Божого Милосердя

Туристичні пам’ятки Тшенсача цим не обмежуються. Любителі активного відпочинку та екстремальних видів спорту тут також можуть спробувати свої сили в парапланеризмі. Це можна зробити самостійно або в тандемі з професійним і ліцензованим пілотом після проходження короткого навчання з безпеки, процедур перед зльотом, поведінки в польоті та посадці. Емоції гарантовані.

Пляж у Тшенсачі

Місцевий пляж – безсумнівна перевага Тшенсача, яка заслуговує окремого опису. Знаходиться він під скелею заввишки майже 15 метрів, ніби там збудували п’ятиповерхівку. Пляж у Тшенсачі простягнувся на два кілометри, тож ідеально підходить для ранкових чи вечірніх прогулянок. Специфічний тип берега виражається в його ширині – максимум близько 40 метрів. Потрапити до нього можна через один із двох входів, розташованих біля центру. Спуск до води в цій частині Балтійського моря досить пологий, втім за безпекою відпочиваючих стежать рятувальники.

пляж

Що варто відвідати в околицях Тшенсача?

Активним туристам не варто обмежуватися лише відвідуванням самого Тшенсача. Навколишні міста також пропонують ряд дивовижних пам’яток, що точно сподобається кожному. У Нехоже (Niechorze) є маяк 1866 року. Він розташований на високій скелі, тому звідси можна милуватися не тільки чудовим видом на море, але і на все узбережжя Реваль. Але перш ніж це станеться, туристам доведеться піднятися понад 200 сходинок.

маяк

У тому ж місті є Парк мініатюр маяків. Це дивовижне задоволення для всіх любителів цих будівель. 45-хвилинна прогулянка дозволить вам побачити мініатюри всіх маяків, розташованих на польському узбережжі. Вони виконані в масштабі 1:10 і доступні для перегляду цілий рік.

Своєю чергою, любителям прогулянок варто прогулятися Алеєю Руж і Закочанич, яка сполучає Реваль з Нехоже. Уздовж численних доріжок ростуть екзотичні рослини та кущі та незліченні сорти красивих троянд. По дорозі також можна зустріти численні таблички з зізнаннями в коханні на різних мовах світу.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*