Варшава з дітьми: топ розваг для дітей у Варшаві

Варшава з дітьми: топ розваг для дітей у Варшаві

Через війну багато українських родин переїхали до сусідньої Польщі. Незважаючи на обставини, діти сповнені енергії, цікавляться навколишнім світом і нелегко привернути їх увагу надовго. На щастя, Варшава – це місто, створене для огляду визначних пам’яток разом з дітьми. Крім безлічі цікавих пам’яток і музеїв, на карті столиці є і місце для атракціонів, призначених для найменших.

1. Науковий центр Коперника

Однією з найпопулярніших варшавських пам’яток для дітей є Центр науки Коперника. Його пропозиція була підготовлена таким чином, щоб кожен відвідувач, незалежно від віку, отримав задоволення від його відвідування.

Науковий центр Коперника

Для дітей від 3 до 5 років підготували галерею Bzzz! Наймолодші тут можуть розвинути свої творчі здібності та задовольнити потребу в фізичних вправах. У Небесному планетарії показують фільм «Під одним небом». Перед сеансом організовують шоу «Заєць Франек і зоряна пригода», під час якого аніматори акцентують увагу та викликають цікавість дітей.

Робототеатр, у свою чергу, – це пропозиція, адресована дітям старшого віку. У цьому унікальному поєднанні сучасних технологій і мистецтва замість акторів постають роботи. Цікавою пропозицією є також Театр високої напруги, який є безпечним способом дізнатися про електричні явища. Одним із улюблених місць дітей є Майстерня – місце, де найменші та їхні опікуни разом беруться за інженерні, наукові та логічні завдання.

2. Музей для дітей

Музей для дітей був створений у складі Державного етнографічного музею у Варшаві у 2003 році. Це перший етнографічний музей у Польщі, повністю присвячений найменшим відвідувачам. Це місце, де можна все помацати і перевірити самому. До дітей тут ставляться нарівні з дорослими. Місія музею – стимулювати уяву дітей, а також спонукати їх ставити запитання та шукати на них відповіді.

Музей для дітей

У спеціально підготовлених кімнатах діти знайомляться з культурами найвіддаленіших куточків світу. Вони також дізнаються, що таке музей і як він працює. Музей для дітей також організовує серію сімейних майстер-класів, концертів, вистав та бере участь у кампаніях, що сприяють читанню серед наймолодших.

3. Будинок загадок

В основному серед старшої молоді та дорослих дуже популярна гра в пошуки виходу зі спеціально підготовленої кімнати шляхом розгадування головоломок. Однак це не означає, що це не атракціон для дітей.

Dom Zagadek

Dom Zagadek пропонує розваги як для старших, так і для молодших гравців. Гра для дітей від 8 до 12 років проходить під пильним наглядом опікуна або аніматора. Підлітки старше 12 років можуть входити в кімнату самостійно.

4. Варшавський зоопарк

Відвідування столичного зоопарку – розвага для всієї родини. Варшавський зоопарк є одним із найстаріших закладів такого типу в Польщі. Він був заснований в 1928 році.

Також читайте:   На відпочинок - до Вірменії

Варшавський зоопарк

Найбільший атракціон для дітей – шоу годування тварин. Вони проводяться щодня у визначений час: пінгвіни – 9:30 і 14:00, тюлені – 10:00 і 14:30, гібони – 13:00 і носороги – 14:00. Годують арапаим по понеділках, середах і п’ятницях об 11.30. Годівля бегемотів проходить о 12:00 і організовується тільки в літній сезон.

5. Ангар 646

Чудовою пропозицією для сімей є Ангар 646 – перший батутний парк у Варшаві. Має два офіси: у Гоцлаві та Мокотові. На загальну площу На площі понад 5000 квадратних метрів є десятки батутів, спортивних паличок і басейнів з губками. Але найбільшою привабливістю є 12-метрова траса для сноубордистів.

Ангар 646

Ангар 646 – це місце для цілих сімей. На батутах можна не лише стрибати, а й грати, зокрема доджбол або баскетбол.

6. «Невидима» виставка

Відвідування виставки «Невидимка» може бути цікавим для дітей трохи старшого віку. Виставка складається з двох частин – видимої та невидимої. На першому з них можна побачити предмети побуту, якими користуються незрячі та слабозорі. Це також можливість дізнатися про шрифт Брайля.

«Невидима» виставка

Ключова частина виставки – прогулянка в темряві. Годинне перебування в повністю затемненому місці загострює інші органи чуття і дозволяє зрозуміти проблеми, з якими щодня борються незрячі люди.

7. Виробництво цукерок

Яка дитина не любить солодке? У Manufaktura Cukierków можна не тільки купити смачні цукерки та льодяники, а й побачити, як вони виготовляються. Карамель виготовлена за традицією 17 століття. Ми можемо вибрати з майже 80 смаків і 150 візерунків, включаючи усміхнені обличчя, фрукти і навіть героїв мультфільмів.

Manufaktura Cukierków

У вихідні дні охочі можуть взяти участь у демонстраціях ручного виготовлення цукерок та майстер-класах із виготовлення льодяників. У будні вони організовуються тільки для організованих груп.

8. Парк розваг «Julinek»

Парк розваг «Julinek» розташований у Лешно, приблизно за 45 хвилин їзди на автомобілі від центру Варшави. Головною визначною пам’яткою комплексу є Sky Circus – один з найбільших мотузкових парків у Польщі. Спеціально для найменших підготували дві траси з безперервною страховкою.

Парк розваг «Julinek»

У Країні надувних речей на найменших чекає з десяток надувних іграшок. Особливо діти люблять проводити час на водній гірці Hippo Slide. Його розміри становлять 12 метрів у висоту і 30 метрів в довжину. У парку розваг Julinek також є поле для міні-гольфу та дитячий майданчик.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*