Євро-2022 (U-19). Основний раунд. Молдова – Україна – 0:5 - Блог про Львів

Євро-2022 (U-19). Основний раунд. Молдова – Україна – 0:5

Україна - Молдова

Враховуючи те, що матч проти юніорської збірної Молдови з турнірної точки зору вже нічого не означав, то можна було передбачити, що наставник української збірної Віталій Одегов спробує трохи поекспериментувати зі складом. З іншого боку – можна було передбачити, що у «синьо-жовтих» буде велике бажання завершити груповий етап відбору на Євро з максимальним результатом.

Зрештою, деякі зміни у стартовому складі збірної України таки сталося. Зокрема, у воротах зі стартових хвилин почав гру Дяченко, а разом з Кваснієм, Дичуком та Британом у стартовій четвірці вийшов Ткачук.

Українці прогнозовано розпочали гру з атак на ворота збірної Молдови. Щоправда, в одному з епізодів ушкодження отримав Британ, проте вже у наступній зміні він повернувся на майданчик. А поки партнери Британа по четвірці намагалися забити швидкий гол, проте зробити це їм не вдалося. Далі естафету перехопила друга четвірка – два хороших моменти мав Сметаненко. Фактично майже всю першу половину стартової 20-хвилинки українці переважали молдавських однолітків у володінні м’ячем та створенні моментів. Зрештою, на 14-й хвилині Малиновський таки змусив Кубаня витягати м’яч з сітки власних воріт. А трохи пізніше голкіпер збірної Молдови повторив цю неприємну для себе процедура після того, як у його воротах «розписався» Ткачук. В принципі, рано чи пізно українська збірна повинна була забити, і вона змогла втілити свою перевагу в голи, що читалося. Однак, при цьому було видно, що навряд чи у даній грі буде злива голів, адже було помітно, що «синьо-жовті» грали не в повну силу, і рахунок дозволяв їм це робити.

Коли на 25-й хвилині Калашник дальнім ударом зробив рахунок 3:0, то стало зрозуміло, що навряд чи українці відпустять перевагу. Тому, молдаванам залишалося сподіватися лише на «гол престижу». І, заради справедливості, скажемо, що у другому таймі два моменти мав Бештанко, проте вразити ворота Дяченка він не зміг. Сам же Дяченко подекуди підключався до атак збірної України в якості п’ятого польового. Таким чином, «синьо-жовті» могли дозволити собі у бойових умовах награвати комбінації з зайвим гравцем. При цьому, вони могли ще забивати як у «штучній» більшості, так і у рівних складах.

Також читайте:   12 жовтня у Львові стартує основний раунд Кубка УЄФА з футзалу

Зрештою, вже після екватору другого тайму Сметаненко збільшив перевагу своєї команди. Гольову атаку почав Дяченко, який віддав класний пас на Лутая, а той вже знайшов на «п’ятачку» Сметаненка – 4:0. А трохи пізніше свій черговий гол у рамках Основного раунду забив Британ. І, як з’ясувалося пізніше, саме його гол підбив підсумок поєдинку. Щоправда, молдавські футзалісти намагалися залишити останнє слово за собою, коли українська команда помилилася при розіграші зайвого гравця, однак м’яч розминувся з порожніми воротами команди Віталія Одегова.

Отже, 5:0. Юніорська збірна України здобула три перемоги з трьох можливих у рамках Основного раунду відбору на Євро-2022 (U-19). І тепер підопічні Віталія Одегова готуватимуться до матчів фінальної стадії юніорського чемпіонату Європи, яка відбудеться з 4 по 10 вересня в Іспанії.

Молдова (U-19) – Україна (U-19) – 0:5

Голи: Малиновський (14), Ткачук (17), Калашник (25), Сметаненко (31), Британ (36)
Молдова (U-19): Кубань – Камінскі, Беженару, Красілов, Тумурук – Чіріак, Кукош, Сирбу, Бештанко
Україна (U-19): Дяченко – Квасній, Британ, Ткачук, Дичук – Малиновський, Лутай, Скибчик, Сметаненко – Калашник
Попередження: Британ (40)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*