Живецький музей пивоваріння - Блог про Львів

Живецький музей пивоваріння

музей пивоваріння у Живці

Любителям пива часто цікаво подивитися, де саме відбувається виробництво. Одним з вельми цікавих для відвідування є Живецький музей пивоваріння у Польщі (Muzeum Browaru Żywiec). Розташований він у підвалах Пивоварні Ерцгерцога в Живці.

Пивоварня в Живці була побудована в 1856 році. Постійні інвестиції та інноваційні технології зробили Żywiec найсучаснішою заводською пивоварнею. У міжвоєнний період пиво Żywiec було присутнє в престижних ресторанах Польщі та за кордоном. Після початку Другої світової війни майно Габсбургів перейшло під контроль Німеччини. Пивоварня виготовляла пиво для армії та німецької поліції. У 1945 році власність Габсбургів була націоналізована. У 1956 році пивоварня почала випуск експортного пива.

Пивоварня в Живці

У 1970-х і 1980-х роках пиво Żywiec було хітом польського експорту. Вони були нагороджені на найпрестижніших пивних виставках. У грудні 1990 р. пивзавод було перетворено в одноосібне акціонерне товариство Держказначейства. У вересні 1991 р. його акції дебютували на Варшавській фондовій біржі. Після злиття з Brewpole BV у 1998 році створено Grupa Żywiec, одного з найбільших виробників пива в Польщі, пов’язану з компанією Heineken з 1994 року. Зараз пиво Żywiec є відомим і улюбленим напоєм серед багатьох поціновувачів пива у Польщі тай і в усьому світі.

Також читайте:   Мармароси-2012. Частина перша.

Після модернізації, проведеної у 2016 році, музей дивує цікавою формою, інтерактивністю та доступністю інформації. Зібрані там експонати, мультимедійні та інтерактивні додатки змушують відвідувачів повернутися в далекі часи, дізнатися про багату історію пивоварні, технологію виробництва пива, стилі пива, місця, куди вироблене тут пиво експортується та перших пивоварів.

музей пивоваріння у Живці

Серед численних експонатів – багата колекція пляшок, келихів та пивних кухлів. Після огляду визначних пам’яток гості мають час відпочити та випити живецького пива. Останнім пунктом відвідин музею є сувенірна крамниця, де кожен знайде щось цікаве для себе.

Відвідати музей пивоварства в Живці – справжня насолода для поціновувачів цього унікального напою. Проте тим, хто любить отримати цінні знання та помандрувати в минуле, обов’язково варто відвідати це місце. Характерна атмосфера цього місця неймовірна.

музей пивоваріння у Живці

Музей працює з вівторка по неділю. Адреса музею: Browarna 88, Żywiec. Графік роботи 10:00-18:00. Останній прийом відвідувачів о 17:00. По понеділках музей не працює. Варто знати, що неповнолітні можуть відвідувати музей лише під наглядом дорослих.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*