Ефективні препарати від діареї - Блог про Львів

Ефективні препарати від діареї

діарея

Ознаки діареї відомі людям у всьому світі. Це найпоширеніший симптом інфекційних, проктологічних та гастроентерологічних захворювань. Основна ознака хвороби проявляється у частих та рідких випорожненнях. Захворювання можна полегшити та запобігти, якщо розпочати лікування протягом перших кількох годин після появи симптомів.

В Інтернет-аптеці «Здравиця» представлений широкий вибір пігулок від проносу та діареї https://zdravica.ua/preparati-pri-diareyi-otruyenni з групи сорбентів та пробіотиків.

Симптоми та причини діареї

Виділяють гостру та хронічну діарею. Перша найчастіше викликана бактеріальними або вірусними захворюваннями кишківника і триває до 3 тижнів. Серед неспецифічних причин виникнення діареї вважають стрес, прийом певних лікарських препаратів, які порушують роботу кишківника, харчову алергію. Причиною хронічної діареї, як правило, бувають патологічні стани шлунково-кишкового тракту, які потребують діагностики у вигляді дослідження калу, аналізу крові, гастроскопії, УЗД черевної порожнини.

У більшості хворих, крім рідкого випорожнення, може спостерігатися наступна симптоматика:

  • нудота та блювання;
  • біль у животі, здуття;
  • жар та озноб;
  • відсутність апетиту;
  • загальне нездужання та слабкість.

Лікування

Для відновлення нормального випорожнення організму потрібно нормалізувати процес травлення. Для цього необхідно дотримуватись особливої ​​дієти, виключивши продукти, які можуть провокувати подразнення кишечника. Також потрібно вживати велику кількість рідини, оскільки організм втрачає дуже багато вологи. Крім звичайної води, рекомендується пити спеціальні засоби, які відновлюють водно-сольовий баланс. Їх можна придбати в аптеці або приготувати самостійно. Загалом лікування розладу включає комплексну терапію, що складається з кількох груп препаратів:

  • антибактеріальні;
  • пробіотики;
  • сорбенти;
  • засоби для гальмування перистальтики.

Серед найвідоміших та найефективніших препаратів, які слід приймати при перших симптомах діареї, виділяють:

    Лоперамід

  1. Активоване вугілля та інші сорбенти. Вони допомагають при різних видах отруєнь, кишкових інфекціях, а також хронічній діареї.
  2. Лоперамід. Препарат усуває діарею, знижуючи моторику та тонус кишечника.
  3. Лінекс. Таблетки із групи пробіотиків благотворно впливають на мікрофлору кишечника.

Якщо причиною проносу є інфекція, лікування має складатися із прийому антибактеріальних препаратів за призначенням лікаря.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*