Що буде при неправильному споживанні води? Що гірше: пити багато води чи мало? - Блог про Львів

Що буде при неправильному споживанні води? Що гірше: пити багато води чи мало?

доставка води у Львові

Зі шкільної парти усі діти знають, що людина складається з води і пити її в достатній кількості дуже важливо. І тут не працює правило: чим більше, тим краще, тому що варто дотримуватись золотої середини. Для того щоб завжди мати достатню кількість води на день, дуже допомагає доставка питної води у Львові від професіоналів з ВОДО.

Що буде якщо мало пити води?

Вода приносить значну користь організму. Виконує функцію мастила для суглобів. Також регулює температуру в організмі та забезпечує достатню кількість харчування для мозку. Та й при цьому покращує розумову ефективність та якість роботи кишківника.

Це лише частина всієї користі від води. Однак вживати її необхідно в міру. Якщо рідини буде недостатньо, то почнеться зневоднення.

Кожного дня людина втрачає приблизно три літри рідини через: піт, урину, дихання. Тому постійно необхідно компенсувати усю цю рідину.

Проявляється зневоднення втратою еластичності шкіри та її сухістю. В дітей додатково з’являються такі симптоми, як відсутність сечі та сонливість.

Різні дослідження показують, що недостатня кількість рідини викликає поганий настрій, зниження уваги, слабкість та низьку мотивацію. І це лиш частина неприємних наслідків зневоднення. Запобігти цьому дуже легко – важливо пити достатньо рідини та звернутись до професіоналів з ВОДО.

Також читайте:   Оглядовий майданчик церкви Ольги та Єлизавети у Львові

Цікаво, що зневоднення викликає не тільки мала кількість випитої рідини. Також на це серйозно впливають харчові отруєння, різні ліки та неправильний раціон харчування.

Що таке гіпергідратація?

Якщо пити занадто багато води, то це також принесе шкоду організму. В такому разі рідина сильно накопичується в організмі й це призводить до утворення набряків. Також значна кількість випитої води призводить до підвищеного навантаження на почки та сечовидільну систему організму.

Доволі часто такі проблеми відбуваються саме в атлетів. Тому що в результаті серйозних фізичних навантажень набагато складніше регулювати рівень води. Симптоми у такого захворювання не з приємних:

  • блювання;
  • головні болі;
  • конвульсії.

В деяких випадках навіть є ризик смерті. Тому потрібно бути дуже обережним, не перенапружуватись та пити воду без фанатизму.

Складно сказати, що гірше: недостатньо або забагато води. Це те саме що оцінювати шкоду від високого чи низького тиску. Головне, то дотримуватись здорового способу життя та притримуватись міри в усьому. Бережіть своє здоров’я, бо насправді це робити доволі легко та приємно.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*