Що потрібно знати про металопластикові вікна: поради від компанії Аліас-Запоріжжя - Блог про Львів

Що потрібно знати про металопластикові вікна: поради від компанії Аліас-Запоріжжя

металопластикові вікна

Металоластикові вікна або по іншому вікна ПВХ своєю назвою зобов’язані полівінілхлориду – синтетичному полімеру з групи вінілових полімерів, який є термопластичним матеріалом. Він стійкий до високих температур, має хороші теплоізоляційні властивості і дуже простий у догляді. Відповідно тому його і активно використовують у виробництві вікон.

Всім знайомі сучасні пластикові вікна складаються зазвичай з 5 або і більше камер, які і відповідають за герметичність і теплоізоляцію. Ознайомитися із цінами на виготовлення та монтаж таких вікон у Запоріжжі можна тут: https://www.alias.zp.ua/ceny-2. До речі, раніше зазвичай використовували всього 3 камери і вікна були менш енергоефективними.

Трапляється, що багатокамерні профілі армують зсередини металевими елементами – в цьому випадку товщина армування повинна бути не менше 1,5 мм. Крім того, деякі виробники заповнюють камери пінополіуретаном або покривають металеві ребра жорсткості склопластиковою кришкою.

Що ви помічаєте в конструкції вікна ПВХ, це, звичайно, скло. У перерізі вікна ПВХ використовується склопакет, що складається з двох склопакетів, між якими закрито не повітря, а аргон або ксенон, тобто благородний газ, що покращує теплоізоляцію скла, а отже забезпечує кращий захист від можливих витоків тепла.

ПВХ-вікна також повинні мати ущільнювачі – зазвичай одного з двох типів: склопакет і утримувач. Завдяки їм вода не потрапляє всередину профілю пластикового вікна, інакше це може призвести до корозії фурнітури. Прокладки для склопакетів завжди йдуть парами – одна зовні, інша зсередини. Упорні ущільнення, з іншого боку, створюють бар’єр проти вітру.

Механізм вікна ПВХ, тобто те, як воно відкривається і закривається, складається з фурнітури. Вони переміщаються за допомогою ручки таким чином, що її обертання відкриває стулку. Таким чином вікно відкривається, зміщується вбік або відхиляється від вертикалі (відкидається).

Також читайте:   Провітрювання квартири взимку: чи варто провітрювати квартиру взимку?

Вікна ПВХ: естетичність і функціональність

Спочатку виробництво вікон ПВХ здійснювалося з використанням тільки білих профілів. Але з часом з’явилися й інші ПВХ вікна. Кольори на вибір означають, що ви можете вибрати колір, який найкраще відповідатиме вашому баченню фасаду будинку.

Вікна ПВХ: естетичність і функціональність

Ви можете вибрати вікна ПВХ коричневого кольору, які імітують дерево і чудово поєднуються з дерев’яними дверима. Численні відтінки коричневого кольору в корпусі дають вам широкий вибір. Крім того, є також сірі ПВХ вікна, які виглядають сучасно і водночас елегантно.

Вікна ПВХ: найважливіші параметри

Вікна ПВХ дуже довговічні з точки зору механічних властивостей. Їм не страшні атмосферні фактори, вплив багатьох розчинників та інших хімікатів. Вони герметичні та забезпечують високу тепло- та звукоізоляцію, що в основному обумовлено їхніми профілями.

Виробники можуть виготовити ПВХ вікна на замовлення будь-яких форм і розмірів. Так, серед інших, створюються круглі, овальні, напівкруглі або трикутні вікна ПВХ. Незвичайні розміри тягнуть за собою більші витрати. Необхідно також враховувати, що ризик деформації такого типу віконної фурнітури вище.

При виготовленні вікон ПВХ на замовлення важливо дотримуватися відповідних пропорцій ширини до висоти, щоб столярка зберігала свої статичні властивості. Виробники використовують відповідно підібрані арматури з високоякісної сталі, завдяки чому стало можливим використовувати технологію вклеєного скла – таким чином можна додатково підсилити віконну стулку.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю вдячність спеціалістам компанії “Аліас-Запоріжжя” – https://www.alias.zp.ua/.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*