Топ-5 порад для вагітних: як займатися сексом? - Блог про Львів

Топ-5 порад для вагітних: як займатися сексом?

вагітність

Багатьох жінок, які чекають на дитину, хвилює важливе питання – чи можна займатися сексом під час вагітності? Більшість фахівців вважає, що здорова майбутня мати не повинна обмежувати себе в здобутті сексуального задоволення. Приємні відчуття, які жінка отримує під час інтиму, благотворно відбиваються не лише на настрої, а й загалом на стані організму.

Користь сексу для вагітних

  • Отримуючи оргазми, жінка відчуває щастя – за рахунок вироблення особливих гормонів. Ці гормони потрапляють і в матку, позитивно впливаючи на плід.
  • Під час статевого акту м’язові волокна скорочуються, що є чудовою підготовкою жіночого організму до майбутніх пологів.
  • Насіннєва рідина, проникаючи у піхву, збагачує внутрішнє середовище простагландинами – і шийка матки стає більш еластичною та здатною до м’якого розтягування.
  • Оргазми сприяють посиленню кровообігу, причому не тільки в інтимній зоні, але також у всьому організмі – у результаті плід отримує більше поживних елементів.
  • Якісний секс вселяє в жінку впевненість у собі та своїй привабливості, що, у свою чергу, добре відбивається на самопочутті вагітної.

Як правильно займатися сексом?

Насамперед необхідно обговорити всі нюанси зі своїм лікарем. Іноді при деяких патологіях жінкам не рекомендується вести статеве життя протягом певного періоду вагітності. Якщо ж гінеколог дав добро на сексуальні радості, необхідно дотримуватися важливих порад.

  1. Вибирати зручні пози. Бажано відмовитися від позицій, за яких жінка змушена лежати на спині. Таке становище може спричинити дискомфорт, особливо якщо термін вагітності вже великий. При тривалому лежанні на спині у вагітної може піднятися артеріальний тиск, а також з’явитися відчуття нестачі повітря. Плюс до цього – важливо, щоб на живіт не було тиску з боку партнера. Гарні пози – доггі-стайл та лежачи на боці. Варто спробувати різні варіанти – головне, щоб жінка відчувала себе у комфорті та безпеці. Поза наїзниці ідеально підходить для першого триместру, коли животик ще маленький і не заважає активно рухатися.
  2. Не соромитися. Деякі жінки в період вагітності відмовляються від інтимного життя тільки тому, що вважають своє тіло, що змінилося, негарним або навіть відразливим для партнера. Не варто зароджувати комплекси. Жінка, яка виношує дитину, викликає захоплення у будь-якого психічно здорового чоловіка. Якщо ж партнер боїться нашкодити вагітній дружині, варто вибирати полегшені способи сполучення – наприклад, оральні ласки або глибокий петтінг. Не вдається подолати збентеження? І цю проблему можна вирішити – у такому разі жінка може не оголюватися повністю перед чоловіком – наприклад, кохатися в гарному легкому пеньюарі.
  3. Користуватися інтимним мастилом. Вагітна жінка не повинна відчувати жодного болю під час занять сексом. Щоб не допустити появи неприємних відчуттів від фрикцій необхідно використовувати зволожуючий лубрикант. Вагітним краще вибирати гіпоалергенні засоби без запаху та смаку. Інтимне мастило потрібно наносити на геніталії – і перед пестощами, і перед початком самого статевого акту.
  4. Відмовитися від агресивної стимуляції. Розважатися з девайсами із секс-шопу у період вагітності можна, але слід виключити надто активну стимуляцію. Не варто застосовувати занурювальні секс-пристрої з ефектом вібрації або пульсації. Хороший та безпечний варіант для мастурбації під час вагітності – безконтактний стимулятор для клітора. Також не забороняється користуватися затискачами із силікону для сосків.
  5. Стежити за відчуттями. Якщо в процесі статевого акту або після нього з’явилося почуття дискомфорту, необхідно звернутися до лікаря. Ще серйозніше слід поставитися до свого здоров’я, якщо секс спровокував появу виділень. Виділення кров’янисті? Необхідно негайно викликати швидку допомогу. Як правило, секс при нормальному перебігу вагітності не несе небезпеки ні мамі, ні малюкові – проте краще з’їздити до лікаря та заспокоїтись.

Всі дев’ять місяців вагітності можуть стати болісним для чоловіка, якщо дружина відмовиться від інтимного життя. Вагітність протікає добре? Тоді не варто знущатися з чоловіка. Головне, заручитись підтримкою лікаря. Хороший секс зближує подружжя і дарує обом відчуття стабільності, яке так необхідне майбутнім батькам у цей непростий період.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*