Відцентровий насос: принципи та особливості роботи

відцентровий насос

Для перекачування рідин різного типу у побуті та на виробництві використовуються відцентрові насоси. Устаткування вирізняється простотою в експлуатації, високою продуктивністю, чим і можна пояснити його популярність.

Щоб вигідно придбати якісне обладнання безпосередньо від виробника, варто відвідати сайт «Червоноармійський ливарно-механічний завод»: https://klmz-shop.prom.ua/ua/, де реалізуються насоси:

  • ЦНС 13;
  • ЦНС 180;
  • ЦНС 300.

Уся продукція має офіційну гарантію.

Як працюють насоси ЦНС 13

Найчастіше насоси ЦНС 13 призначаються для систем холодного водопостачання житлових будівель, промислових та адміністративних об’єктів, у шахтах та різних системах подачі води.

Номінальна подача рідини за годину становить 13 м³ при натиску в 350 м. Можна знизити або збільшити тиск.

Принцип функціонування агрегату полягає у трансформації електричної енергії (за рахунок відцентрової сили), яка перетворюється двигуном на статичну, за рахунок чого підвищується тиск. Рідина, що потрапляє в центральну область колеса, що крутиться, під впливом відцентрової сили змінює напрямок на радіальний. Далі, рухаючись, концентрується в каналі корпусу за робочим колесом, пересуваючись у спіралеподібний канал, де під тиском рідина виходить із патрубка.

Особливості роботи насоса ЦНС 180

Головним призначенням насоса ЦНС 180 є перекачування води, температура якої коливається від +45°С до 105°С. При цьому тиск на вході в агрегат повинен бути 0,25 мПа. Насоси відрізняються від попереднього вигляду тим, що номінальна подача води становить 180 м³.

Переміщення потоку в багатоступінчастому насосі відбувається послідовно за допомогою кількох робочих коліс. Додаючи секції, можна збільшити робочу потужність рідини, що перекачується.

Де використовуються насоси ЦНС 300

Своє застосування багатоступінчасті насоси ЦНС 300 отримали в системах гарячого водопостачання в житлових будинках, а також це незамінне обладнання для облаштування іригації. Також їх використовують для подачі рідини до нафтоносних пластів.

Робота агрегату полягає у взаємодії лопаткової частини функціонуючого колеса з продуктом, що перекачується, який під впливом відцентрової сили рухається до виходу.

Якісне обладнання забезпечить безперебійну роботу промислового підприємства.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*