Як укріпити берег річки чи озера? Кращі варіанти

Як укріпити берег річки чи озера?

укріпити берег озера

Вода має руйнівну силу. Навіть звичайне озеро з підводними джерелами постійно розмиватиме свої кордони. Щоб не допустити руйнування греблі, мосту, автомобільних доріг та інших споруд, необхідно зміцнювати берег річки, озера чи приватної водойми.

Працює це непросто, потребує знань та досвіду в інженерії, проектуванні та будівництві. Сьогодні цими послугами займаються спеціалізовані компанії. У своєму місті чи регіоні вам вдасться знайти таких фахівців та скористатися їхніми послугами. Замовте послуги заздалегідь, щоб встигнути виконати всю необхідну роботу досить швидко та ефективно.

Компанія Міцний берег пропонує широкий спектр послуг, у тому числі і зміцнення берегів річки, озера, приватних водойм. На сайті компанії рекомендуємо ознайомитись з корисною та актуальною інформацією. Дізнайтесь вартість послуг, терміни виконання роботи та іншу корисну інформацію. Точніші розрахунки будуть зроблені після того, як фахівець приїде на ваш об’єкт, все порахує і детально розпише.

Способи укріплення берега:

  • Зміцнення берега дубом є досить поширеним, переважно його застосовують на приватних невеликих озерах. Водойми з таким видом укріплення виглядають сучасно та стильно. Для процедури встановлення, дубові бруси просочують спеціальним водовідштовхувальним розчином, потім на 2-4 метри занурюють під воду, а потім закріплюють спеціальним тросом до паль, встановлених на березі. Термін експлуатації такого зміцнення – щонайменше 50 років.
  • Зміцнення берега шпунтом ПВХ – зовні виглядає, як паркан. У цьому випадку шпунти занурюють під воду, з’єднують між собою в замку, щоб вийшла цільна стіна. Даний вид зміцнення є стійким до будь-яких зовнішніх дій, крім того, його можна використовувати і в солоній воді.
  • Берегозміцнення бетонним шпунтом відбувається на зразок шпунта ПВХ, тільки при цьому використовується бетонна плита, довжиною близько 12 метрів. Такий спосіб відомий з часів Радянського Союзу і досі застосовується у багатьох міських парках для обрамлення озер.
  • Берегозміцнення георешітки – застосовують там, де грунт навколо водойми досить нерівний і застосувати інші конструкції для зміцнення неможливо. Георешітка виготовляється із поліетиленових стрічок, з’єднаних між собою, товщина яких близько 1.5 мм. Грати розтягують на березі і фіксують грунтом або щебенем. Цей метод берегозміцнення найлегший і забезпечує такий же захист, як інші види.

Головне – звертайтесь за допомогою та консультацією до експертів, які спеціалізуються на виконанні цієї непростої роботи. Так вам вдасться заощадити свій час та гроші, ви отримаєте готовий результат уже цього сезону. Обов’язково укріплюйте берег, якщо бачите руйнівну силу води для різних видів конструкцій.

укріпити берег

Також послуга берегоукріплення є актуальною для приватних осіб, які хочуть приватизувати чи купити державні природні об’єкти. Одним із пунктів умов для придбання або використання такої водойми є саме зміцнення берегів, греблі та інші види робіт. Якщо ви вирішили серйозно зайнятися вирішенням цього завдання, рекомендуємо звертатися до професіоналів за допомогою та консультацією. Навіть якщо у вас залишилися питання, ви хотіли б щось уточнити по своєму об’єкту, звертайтеся безпосередньо до представників компанії. Вони допоможуть у всьому розібратися, підкажуть, як правильно зробити берегоукріплення, щоб отримати надійну конструкцію.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*