Футзальна Фіналіссіма. Фінал. Іспанія – Португалія – 1:1 (по пенальті – 2:4) + ВІДЕО - Блог про Львів

Футзальна Фіналіссіма. Фінал. Іспанія – Португалія – 1:1 (по пенальті – 2:4) + ВІДЕО

Перемога Португалії

Нехай не ображаються любителі південноамериканського футзалу, але з урахуванням відсутності на футзальній Фіналіссімі збірної Бразилії, фінал між збірними Іспанії та Португалії з іміджевої точки зору виглядав краще та цікавіше, ніж ремейк фіналу Кубку Америки, якби Аргентина та Парагвай зустрілись у вирішальному поєдинку.

І, забігаючи наперед, скажемо, що фінал футзальної Фіналіссіми по факту виправдав усі сподівання. З одного боку – Іспанія хотіла взяти реванш за поразку в півфіналі Євро-2022. З іншого боку – у португальців був стимул додати ще один титул до звання чинного чемпіона світу та Європи.

Іспанці практично одразу почали грати першим номером та шукати ключі до воріт Андре Соузи. Враховуючи те, що збірна Іспанії протягом кількох останніх років не здобула жодного титулу, перемога у Фіналіссімі була серйозним стимулом для підопічних Федеріко Відаля. Тому, і не дивно, що «Фурія роза» серйозно взялася за справу. Два класних моменти мав Антоніо Перес, ще два – Рауль Кампос. І це – лише одні з небагатьох епізодів, коли голкіперу збірної Португалії Андре Соузі доводилося виручати свою команду. Фактично підопічним Жоржа Браза в таких умовах доводилось розраховувати на невелику кількість атак. Тим не менш, португальцям таки вдавалося знаходити нагоди для взяття воріт Хесуса Ерреро. Перш за все, це робилося завдяки плідній роботі попереду Зікі Те, який створював багато проблем іспанській команді. Щоб зменшити активність португальського «стовпа», до нього був персонально приставлений Бойїс. І іноді це спрацьовувало. Разом з тим, ворота «Червоної фурії» також намагались «розмочити» Андре Коельйо та Пані Варела, але їм не щастило у завершальній стадії атак. Іспанці же незадовго до перерви змогли відкрити рахунок. Команда Федеріко Відаля заробила кутовий, і наставник іспанської збірної вирішив узяти тайм-аут, щоб розповісти своїм підопічним, як краще розіграти цей «стандарт». Результат перевершив усі сподівання: Мельядо відгукнувся на передачу з кутового та забив «гол у роздягальню».

Можливо, саме цей гол, пропущений під завісу першого тайму, по-спортивному розлютив португальців, які з початком другої 20-хвилинки заграли більш жваво біля воріт Дідака, який замінив по перерві Хесуса Ерреро. З кожною хвилиною португальці поступово намацували слабкі місця у захисті збірної Іспанії, і таки знайшли. На 28-й хвилині Афонсо Жезуш скористався невдалим пасом Пола Пачеко та вийшов фактично на побачення з Дідаком, який у цьому епізоді теж трохи неправильно зіграв, і в результаті рахунок став 1:1. А вже за хвилину вивести португальців уперед міг Уго Невеш, проте він не зміг переправити м’яч у ворота Дідака з близької відстані. А вже після екватору другого тайму буквально вбивчу нагоду мав Зікі Те, який «розстрілював» Дідака, однак голкіпер збірної Іспанії виручив свою команду. Зрештою, незважаючи на всі моменти, які мала Португалія у другій 20-хвилинці, дотиснути «Червону фурію» в основний час їй не вдалося, і гра перейшла у два додаткових екстра-тайми. Однак, там жодній з команд також не вдалося визначити переможця гри. Тому, доля титулу першої в історії футзальної Фіналіссіми мала визначитись у серії післяматчевих пенальті.

Також читайте:   Футзал. Перша ліга Львова. "Нові імена" - "Максимус". Анонс

На серію пенальті обидва тренери виставили у ворота інших голкіперів. Відповідно, у збірної Іспанії у «рамку» повернувся Хесус Ерреро, а у португальської команди вийшов Еду. І саме ці воротарські заміни відіграли ключову роль у цій серії післяматчевих 6-метрових. У Хесуса Ерреро справа з відбиттям пенальті не пішла, тому він скоро поступився своїм місцем Ділаку. Однак, португальські пенальтисти нещадно «пробивали» воротарів «Червоної фурії». А ось Еду показав, що недарма Жорж Браз притримав цього воротаря на серію пенальті. Еду впорався з ударом Чіно, а найголовніше – відбив удар Рауля Кампоса, який приніс перемогу збірній Португалії у футзальній Фіналіссімі. Таким чином, португальська збірна фактично здобула повний комплект титулів протягом року. Восени 2021 року португальці вперше в історії стали чемпіонами світу, взимку 2022 року вони захистили титул чемпіона Європи, і ось тепер підопічні Жоржа Браза перемогли у футзальній Фіналіссімі.

Іспанія – Португалія – 1:1 (по пенальті – 2:4)

Голи: Мельядо (20) – Афонсо Жезуш (28)

Іспанія: Хесус Ерреро (Дідак, 21) – Антоніо Перес, Мельядо, Серхіо Лосано, Мельядо – Бойїс, Адольфо, Рауль Кампос, Рауль Гомес – Катела, Чіно, Райя, Естебан

Португалія: Андре Соуза, Еду – Жоао матуш, Ерік Мендоса, Пані Варела, Бруно Коельйо – Томаш Пасу, Афонсо Жезуш, Сільвестре Феррейра, Зікі Те – Андре Коельйо, Уго Невеш, Маріо Фрейташ, Фабіу Сесіліу

Попередження: Серхіо Лосано (12) – Зікі Те (27), Пані Варела (40)

Серія пенальті:
Бруно Коельйо – 0:1
Серхіо Лосано – 1:1
Андре Коельйо – 1:2
Чіно – 1:2 (воротар)
Пані Варела – 1:3
Мельядо – 2:3
Томаш Пасу – 2:4
Рауль Кампос – 2:4 (воротар)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*