Освітні експерименти і реформи у ранньомодерному Львові»: презентація Василя Кметя в ЛОНПБ - Блог про Львів

Освітні експерименти і реформи у ранньомодерному Львові»: презентація Василя Кметя в ЛОНПБ

Презентація у ЛОНПБ

Освітні експерименти і реформи у ранньомодерному Львові»: презентація Василя Кметя в ЛОНПБ.

29 серпня 2022 року о 17.00 в «Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці» (вул. Зелена, 24) відбулася зустріч з істориком-медієвістом, архівістом, педагогом, директором Центральної бібліотечної системи для дітей м. Львова Василем Кметем, який представив презентацію на тему «Освітні експерименти і реформи у ранньомодерному Львові», що є першою в циклі запланованих заходів з львовознавства в ЛОНПБ.

З вступним словом виступив директор бібліотеки Андрій Цибко, історик за фахом.

Василь Кметь високопрофесійно висвітлив освітнє життя Львова 16-18 ст. Він проаналізував специфіку організації Латинської кафедральної школи, школи при Успенському Ставропігійському братстві, передміських православних шкіл, Єзуїтського колегіуму.
Подарував також «Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці» три примірники книги «Mortui vivunt. Львовом і Вроцлавом: слідами вбивства на Вулецьких пагорбах» (автори: Камілла Ясінська, Степан Білостоцький, Василь Кметь; Вроцлав, 2021. – 168 с.).

Також читайте:   Де піти на вихідних у Львові? (футзал, ботанічний сад, велопарк...)

Захід організувала завідувач відділом науково-консультативної та методичної роботи ЛОНПБ Наталя Звольська в межах проєкту «Інноваційна бібліотека» (заступник директора ЛОНПБ Оксана Кумецька), у співпраці з ГО «Асоціація екскурсоводів м. Львова та області».

«Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» висловлює подяку Василю Кметю за високопрофесійну, дуже цікаву презентацію шкіл Львова 16-18 ст., а також за книжковий подарунок.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*