Технічне обслуговування кондиціонерів - Блог про Львів

Технічне обслуговування кондиціонерів

Технічне обслуговування кондиціонерів

Сучасні системи кондиціонування влітку охолоджують приміщення, обігрівають взимку, а також додатково фільтрують повітря в приміщеннях. Але для того, щоб кондиціонер справно виконував свої функції, за ним необхідно правильно доглядати, тобто піддавати його регулярному технічному обслуговуванню.

Як часто обслуговувати кондиціонер

Спеціалізований сайт Master911 рекомендує, що домашній або офісний кондиціонер необхідно обслуговувати один-два рази на рік. А якщо кондиціонер працює в особливих умовах і з більшою забрудненістю повітря (наприклад, в ресторані, магазині тощо), тоді варто робити це ще частіше.

Найкращий час для обслуговування кондиціонера – весна (наприклад, кінець березня / початок квітня) і осінь (наприклад, жовтень).

Обслуговування кондиціонера складається з кількох перевірок, очищення фільтрів та можливого усунення наявних несправностей. Завдання сервісного техніка включають перевірку стану згаданих фільтрів, випарника, драйверів, а також з’єднань систем, кабелів та установок.

Варто мати на увазі, що фільтри в домашніх кондиціонерах є багаторазовими. А тому їх можна успішно почистити, а заміну обмежити необхідним мінімумом.

Сервіс кондиціонерів – навіщо він потрібен?

Різна побутова техніка, в тому числі і кондиціонер, потребує технічного обслуговування. Необхідність правильного догляду за системою кондиціонування повітря продиктована двома причинами:

  • По-перше, установка, що працює з забруднювачами, може бути небезпечною для здоров’я людини (це ідеальне місце для розвитку цвілі, грибків, тріщин і бактерій, які потрапляють у повітря навколо нас). А про своє здоров’я потрібно дбати, адже це найбільша цінність кожної людини.
  • По-друге, обслуговування позитивно впливає на працездатність кондиціонера (прилад починая працювати тихіше, споживає менше енергії і не виділяє неприємних запахів).

Обслуговування кондиціонерів – самостійно чи компанією?

Очистити фільтри кондиціонера можна самостійно, оскільки це не така вже і складна операція. Однак періодичні перевірки кондиціонера слід довіряти професіоналам, здатним виявити будь-яку несправність і полагодити її на початковому етапі, коли, можливо, ви ще і не помітили неполадку. А якщо вам раптом знадобиться ремонт кондиціонера, можете звернутися у сервіс побутових послуг за цим посиланням: ремонт кондиціонера у Львові.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*