ТОП-5 місць для прогулянки в Ужгороді - Блог про Львів

ТОП-5 місць для прогулянки в Ужгороді

ТОП-5 місць для прогулянки в Ужгороді

Ужгород – місто, розташоване над річкою Уж, центр Закарпатської області. І хоча місто не є великим, тут є безліч цікавих місць для прогулянки. Тому хочу Вам порадити мій топ небанальних локацій в місті Ужгород, де можна весело провести час.

Ужгородський замок

Особисто переконалась – музеї та екскурсії старовинними будинками не для мене, звісно найцікавіші пам’яткими міста типу Ужгородського замку та Кафедрального собору варто побачити, хоча б ззовні. Але якщо Ви не великий любитель класичних екскурсій міста, ловіть мій ТОП-5 місць для прогулянки Ужгородом.

1. Гірчичне зерно

Почну свій топ з дуже атмосферного провулка під назвою «Гірчичне зерно». Створений він відносно недавно аж у 2010 році, але жителі Ужгорода та туристи вже його дуже полюбили. Особисто для мене випити кави в надзвичайно атмосферному місці було казково. Тут Ви знайдете сувеніри на будь-який смак, а також насолодитесь фотовиставкою, які тут проводяться дуже часто. Провулок знаходиться в самому центрі міста, тому знайти його не буде складно.

провулок Гірчичне зерно

2. Міст закоханих

Пішохідний міст над річкою Уж що сполучає два береги міста. Надзвичайне місце для прогулянки, особливо ввечері, коли заходять сонце та міст починає сяяти різними кольорами, тут створюється надзвичайно романтична атмосфера. Також тут завжди грають вуличні музиканти та додають чарівності цьому місцю.

Також читайте:   Пригоди Воробуса й компанії у Вроцлаві. День другий

міст в Ужгороді

3. Боздоський парк

Прогулявшись центром міста чудовим варіантом для прогулянки стане Боздоський парк, або як кажуть ужгородці – Боздош. Чудове місце для пікніка чи прогулянки. На території парку присутній і активний відпочинок, а саме мотузкове містечко для дітей та дорослих. Також на території парку можна покататись на атракціонах.

Боздоський парк

4. Скверик-альпінарій

На перший погляд, звичайнісінький скверик, чесно кажучи ми дізнались про його існування випадково, повертаючись з центру міста, шукаючи лавку, щоб перепочити. Чудове місце для затишного відпочинку неподалік центру міста. Тут ви побачите пам’ятник Йосифу Бокшаю та Адальберту Ерделі.

Скверик-альпінарій

5. Радванка

Ну і наостанок трохи екстремального місця, яке бояться й деякі ужгородці. Район «Радванка» знаходиться на околицях міста, переважна частина жителів якого роми. Поприте, що Радванка вважається неблагополучним районом міста – це один з найстаріших мікрорайонів Ужгорода, тому тут точно знайдеться, що подивитись.

район «Радванка»

Це був мій топ місць для прогулянки Ужгородом, а що відвідати порадили б Ви?

Ужгород

Автор статті: Марта Лосик.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*