Відлуння чемпіонату Європи з футзалу серед юнаків до 19 років - Блог про Львів

Відлуння чемпіонату Європи з футзалу серед юнаків до 19 років

Іспанія - Португалія

Що ж, завершився другий в історії чемпіонат Європи з футзалу серед юнаків до 19 років. Так, знаю, що у цьому турнірі, який проходив у Хаені, брали участь і 20-річні юнаки. Але ж ми знаємо, чому сталося саме так. Тому, зайвий раз згадувати не будемо.

А поговоримо про фінал…

Іспанія – Португалія.

Якщо чесно, то про фінал різні думки. З одного боку – Іспанія показала свою справжню силу. Так, вона здобула перемогу лише у додатковий час. Але там здебільшого були голи у порожні ворота після того, як Португалія пішла ризикувати. Однак, якщо говорити про основний час, то при всій моїй повазі до португальців, скажу одне: «Червона фурія» була справжньою машиною, яку важко зупинити. Так, португальцям це вдалося, за що їм честь і хвала. Однак, це їм вдалося лише в основний час. А ось у додатковий – там вже був ризик, який не виправдав себе.

Якщо чесно, я ризикну порівняти збірну Іспанії (U-19) зразка 2019 року (тобто, команду юнаків 2000 року народження) та збірну Іспанії (U-19) зразка 2022 року (юнаки 2002 року народження). Що тоді, що зараз Іспанія була фаворитом. Що тоді, що зараз іспанська команда стала чемпіоном Європи. Але є нюанс. Як на мене, у цій команді, яка виграла юніорський Євро у Хаені, все-таки більше особистостей та гравців, які можуть зіграти нестандартно.

Ті ж самі Хорхе Карраско, Ніколас Маррон, Адріан Рівера, Хуан Морено… У 2019 році, як на мене, була, перш за все, команда. Однак, з тієї команди вийшли такі гравці, як Горлільйо, який зараз є повноцінним гравцем «основи» «Пальми Футзал», Бернат Повілль, який, щоправда, не зміг закріпитись у «Барселоні», тому розпочав новий сезон в іншій команді, і, звичайно, Антоніо Перес, який за ці три роки виріс у одного з лідерів «Хаена», став гравцем національної збірної Іспанії, а під час цього міжсезоння перейшов у «Барселону». З цього ж покоління вже видно реальних зірок, які вже незабаром запалюватимуть на футзальних майданчиках світу. І мені цікаво: чи даватиме Хесус Веласко ігровий час Ніколасу? Тому що Ніко на цьому Євро вже показав, що готовий отримувати значно більше часу у основному складі «блаугранас» (сумніваюсь я, що він буде основним «стовпом», бо посунути Феррао буде важко. – А. Т.). Карраско вже перейшов з «Барселони» у «Бетіс», щоб мати більше ігрового часу. Іон Червіньйо та Пабло Ордоньєс – це вже гравці рівня Прімери. Щодо воротарів, то скажу так: Маріо – це на перспективу в «Інтері», але ж не просто так «Інтер» у міжсезоння взяв Деко на позицію другого воротаря, чи не так? Тут швидше будуть шанси заграти у Паласона в «Ель-Посо». Тим більше, воротар він класний, і молодіжний Кубок Іспанії це показав.

Також читайте:   Левандовскі знищує Реал + відео

Що стосується збірної Португалії, то тут можна казати про непогані перспективи у Тьяго Вельйо, який особисто мені своєю манерою гри трохи нагадує Андре Соузу. Також відзначу Едмілсона Са (він же – Кучі). До речі, доводилось мені чути, що його кумиром є Зікі Те. І хоча Едмілсон Са – не «стовп», проте приклад для наслідування у нього дійсно гідний. Також я рекомендую звернути увагу на Родріго Сімао. Впевнений, що усіх цих гравців Жорж Браз узяв «на олівець».

І я би категорично не радив Португалії посипати голову попелом через поразку від Іспанії у фіналі Євро-2022 (U-19). Чому? Річ у тім, що з нинішнього складу у розпорядженні Жозе Луїша Мендеша залишається ледь не півкоманди для участі у фінальній стадії Євро-2023 (U-19). Це Тьяго Маседу, Педру Сантуш, Томаш Коласу, Рікарду Маркеш та Бруно Майор.

А ще до цієї команди, думаю, приєднається гравець, на якого буде цікаво подивитися українським любителям футзалу. Мова йде про Андрія Дзялочинського, якого скорочено називають «Дзяло». Він вже отримував виклики до збірної Португалії (U-17), і на нього буде дуже цікаво подивитись у новому сезоні чемпіонату Португалії (U-19). Так що, виходячи з того, що було написано вище, робимо висновок: на Євро-2023 (U-19) має бути і сильнішою, і досвідченішою.

До речі, раз ми вже заговорили про те, хто з учасників чемпіонату Європи (U-19) у Хаені теоретично може зіграти на юніорському Євро наступного року, то у збірної Іспанії таких гравців троє: Іон Червіньйо, Адріан Тапіас та Хуан морено. При цьому, треба зазначити, що Іон Червіньйо у минулому сезоні отримував ігровий час в «Осасуні Магні», а Хуан залучається до «основи» «Ель-Посо», і у минулому сезоні Дієго Джустоцці давав йому ігровий час. Цікаво подивитись на те, як Хуан буде у цьому сезоні прогресувати під керівництвом Хаві Родрігеса (а я впевнений, що новий ентренадор «Ель-Посо» серйозно розраховуватиме на Хуана. – А. Т.). В принципі, своїм виступом на цьорічному Євро Хуан показав, що вже зараз готовий вирішувати серйозні задачі. І на Євро-2023 (U-19) він однозначно буде одним з головних зіркових гравців турніру.

Ну, і наостанок, нагадаю, що з нинішнього складу юніорської збірної України можуть зіграти Дмитро Дяченко, Дмитро Скибчик та Максим Малиновський. Але про оновлену збірну України (U-19) поговоримо окремо, бо там буде, про що поговорити. І про кого.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*