Євро-2022 (U-19). Фінал. Іспанія (U-19) – Португалія (U-19) – 6:2 ЕТ - Блог про Львів

Євро-2022 (U-19). Фінал. Іспанія (U-19) – Португалія (U-19) – 6:2 ЕТ

Іспанія - Португалія

Піренейське дербі у фіналі юніорського чемпіонату Європи розпочалося за активних атак господарів континентального форуму. І це було логічно, тому що іспанців підганяли трибуни «Оліво Арени».

За свою активність підопічні Альберта Канільяса були винагороджені красенем-голом від Карраско на 2-й хвилині поєдинку. 11-й номер збірної Іспанії прийняв передачу від партнера по команді та пробив з гострого кута після розвороту – Тьяго Вельйо не зміг допомогти своїй команді. А вже за кілька хвилин той-таки Карраско міг зробити дубль, проте не влучив у ворота з близької відстані після пасу від Тапіаса. Тиск від іспанців, звичайно, був приголомшивим, але португальці змогли знайти свій момент вже ближче до екватору першого тайму. А якщо конкретно, то підопічним Жозе Луїша Мендеша вдалося зрівняти рахунок на 7-й хвилині. Щоправда, сталося це за курйозних обставин. Річ у тім, що арбітри поставили пенальті у ворота збірної Іспанії після фолу проти Едмілсона Са. Однак, парадокс у тому, що повтор показав, що фол був у метрі до штрафного майданчику «Червоної фурії». Проте, був призначений 6-метровий, який реалізував Рубен Тейшейра. Таким чином, рахунок став рівним, але при цьому іспанці продовжували тиснути на ворота Тьяго Вельйо. Іспанці переважали своїх візаві майже в усіх компонентах гри. Фактично по ходу першого тайму португальці дуже мало разів тривожили Маріо. Натомість, вони були змушені більшк відпрацьовувати на оборону. Однак, іноді лише фарт допомагав підопічним Жозе Луїна Мендеша. Так було, нарпиклад, у епізоді, коли Адріан рівера влучив у стійку після удару зі штрафного. Кілька разів мали забивати Маррон та Карраско.

Однак, героями гольового епізоду судилося стати двом іспанцям та одному португальцю. Почнемо з португальця. Рубен Тейшейра віддав душе невдалу поперечну передачу біля своїх воріт, яку перехопив Ортас. Однак, Ортас не став пробивати сам, а віддав пас на Хуана, який знаходився поруч, і «десятці» збірної України залишалося лише не схибити. Що, власне кажучи, і відбулося: Хуан не схибив, і рахунок став 2:1 на користь збірної Іспанії.

До честі португальців, вони не збирались капітулювати по ходу гри. Вони шукали свої шанси вже по ходу другого тайму, коли їм вже було потрібно кидати на порятунок усі свої сили. Щоправда, навіть тоді збірна Португалії поступалася іспанським візаві як у контролі м’яча, так і у створенні небезпечних моментів. До того ж, по ходу другої 20-хвилинки у португальців часто зашкалювали емоції. Це все зрештою вилилось у чотири жовті картки підопічним Жозе Луїша Мендеша по ходу другого тайму. Більше того – вже ближче до кінця другого тайму португальці були змушені почати грати більш акуратно, оскільки отримали до свого пасиву п’ятий фол, що, звісно, теж було на руку «Червоній фурії».

Також читайте:   Гранд ліга Львівщини. «Галицька здоба» мінімально поступилася «CoreValue»

Зрештою, під кінець другого тайму португальці пішли вперед у «штучній» більшості, і це практично одразу принесло свої плоди. На 28-й хвилині Рауль Морейра, який виконував функції «літаючого воротаря», отримав передачу з глибини та одразу намагався знайти пасом когось на «п’ятачку». Однак, цю передачу перервав Іон Червіньйо, від якого м’яч відлетів у ворота Маріо. Так рахунок став 2:2, і обом командам довелося починати все спочатку. Однак, при цьому, португальці та іспанці встигли обмінятися моментами. Зокрема, у португальців міг забити Едмілсон Са, а ось Карраско міг принести перемогу збірній Іспанії за кілька секунд до кінця другої 20-хвилинки. Проте, замість цього гра перейшла у два додаткових екстра-тайми.

Так само, як і у грі проти збірної Польщі, де також були два екстра-тайми, іспанці спробували одразу притиснути своїх візаві. До того ж, над португальцями тяжів п’ятий фол, який змушував підопічних Жозе Луїша Мендеша грати більш обережною Тим не менш, португальці спробували трохи відтиснути іспанських візаві від воріт Тьяго Вельйо. Однак, «Червона фурія» все-таки домоглася свого на 42-й хвилині, коли відзначився Алекс Гарсія. Після цього португальці були змушені знову перейти на гру з п’ятим польовим. Однак, цього разу зробити результативний розіграш зайвого гравця португальцям зробити не вдалося. А за одинадцять секунд до кінця першої додаткової п’ятихвилинки іспанці змусили помилитися своїх візаві, внаслідок чого Маррон та Рівера організували вихід фактично 2 в 0, який завершився голом капітана збірної Іспанії – 4:2. Після цього португальцям вже нічого було втрачати. У другій 5-хвилинці вони продовжили гру у форматі «5х4», проте ще двічі пропустили: Іон Червіньйо та Пабло Ордоньєс фактичнорозставили всі крапки над «і» в цьому фіналі. 6:2 – юніорська збірна Іспанія стала дворазовим чемпіоном Європи з футзалу серед 19-річних юнаків.

Іспанія (U-19) – Португалія (U-19) – 4:2 ЕТ
Голи: Карраско (2), Хуан (17), Алекс Гарсія (42), Адріан Рівера (45), Іон Червіньйо (47), Ордоньєс (49) – Рубен Тейшейра (7 – з 6-метрового), Іон Червіньйо (38 – автогол)
Іспанія (U-19): Маріо, Паласон – Тапіас, Алекс Гарсія, Ортас, Карраско – Ніколас, Хуан, Ордоньєс, Адріан Рівера – Еспін, Іон Червіньйо,
Португалія (U-19): Тьяго Вельйо (Леандро Родрігеш, 49) – Діогу Сантуш, Рафаель Фрейре, Родріго Сімао, Едмілсон Са – Тьяго Маседу, Рауль Морейра, Рубен Тейшейра, Діогу Фуртаду – Педру Сантуш, Бруно Майор, Томаш Коласу, Рікарду Маркеш.
Попередження: Адріан Рівера (31) – Родріго Сімао (23), Діогу Фуртаду (27), Педру Сантуш (29), Томаш Коласу (30), Едмілсон Са (40)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*