Євро-2022 (U-19). Група «А». Іспанія (U-19) – Україна (U-19) – 2:2 - Блог про Львів

Євро-2022 (U-19). Група «А». Іспанія (U-19) – Україна (U-19) – 2:2

Мирова з іспанцями

Головний тренер збірної Іспанії Альберт Канільяс, вочевидь, вирішив, що якщо збірна Іспанії вже виконала завдання-мінімум, достроково оформивши путівку до півфіналу, то можна у грі зі збірною України трохи поекспериментувати з четвірками. Принаймні, вибір гравців «Червоної фурії» для стартового поєднання теоретично можна назвати експериментальним.

Хіба що у воротах знову з перших хвилин вийшов Маріо, хоча за таких обставин, на нашу думку, можна було би довірити місце у «рамці» Паласону. Що стосується збірної України, то як і у грі з Румунією, «пост № 1» був відданий Гуйвану. Щодо польових гравців, то там зі «старту» вийшли практично всі провідні гравці, але все-таки одна зміна сталася: вийшов Лутай. Вочевидь, гравець «АЗС УВ Даркомп» вийшов у «старті» саме для того, щоб протистояти іспанським «стовпам», зокрема Маррону. Наскільки правильним було це рішення Віталія Одегова, мав би показати останній матч групового раунду Євро-2022 (U-19).

Вже на старті гри українці несподівано для всіх ледь не відкрили рахунок. Дичук знайшов передачею Лутая, який опинився на «п’ятачку» (хоча зазвичай там перебуває саме Дичук), а єдиний легіонер у складі збірної України пробив п’ятою по воротах Маріо, проте його удар встиг заблокувати Іон Червіньйо. Але далі було ще цікавіше. За кілька миттєвостей Маріо був змушений рятувати свою команду після удару Дичука головою. А ще за деякий час Маріо ледь не привіз собі неприємності, але Сметаненко не зміг покарати воротаря «Мовістар Інтера» за помилку. Взагалі старт матчу можна цілком та повністю віддати підопічним Віталія Одегова, які при першій ліпшій нагоді створювали щось біля воріт «Червоної фурії». Окрім того, вони навіть подекуди активно пресингували іспанців на чужій половині майданчику.

Ближче до середини першого тайму вже збірна Іспанії перехопила ініціативу, і у Гуйвана додалося робити. Проте, варто віддати належне воротареві збірної України, який неодноразово рятував свою команду після ударів Маррона, Карраско, Еспіна. Окрім того, багато спроб іспанців були заблоковані польовими гравцями збірної України. Тим не менш, навіть за такої гри «синьо-жовті» шукали свої шанси в атаці. Щоправда, переважно вони шукали попереду Дичука або Сметаненка у надії на те, що вони зачепляться за м’яч та спробують або самотужки щось зробити, або допоможуть партнерам з передачею. Але разом з тим у збірної України були кілька непоганих випадів, які, щоправда, не закінчувались взяттям воріт Маріо. Тим не менш, за рівнем самовіддачі та бажання українці однозначно можуть занести собі перший тайм до активу. Як і, до речі, за рівнем дисципліни, про що свідчить лише той факт, що свій перший командний фол українці отримали лише за дванадцять секунд до сирени на перерву. Однак, підопічні Альберта Канільяса не змогли цим скористатися.

Також читайте:   Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022. «Барселона»

Майже на початку другого тайму збірна Іспанії таки змогла відкрити рахунок. Зробив це Карраско, який накрутив трьох гравців збірної України, а на додачу перекинув «черпаком» Гуйвана. Практично одразу міг забити у відповідь Скибчик, проте йому трохи не пощастило. За такого перебігу подій українцям, якщо вони хотіли посісти перше місце у своїй групі, потрібно було йти на ризик. Однак, Віталій Одегов не поспішав переходити на гру з п’ятим польовим. До того ж, і самі іспанці цього не дозволяли, оскільки вони кілька разів ледь не подвоїли свою перевагу, проте цього не дав зробити Гуйван.

А вже після екватору другого тайму збірна України змогла відповісти своїм голом. Британ організував швидку атаку та віддав пас на Сметаненка, який протаранив двох суперників та змусив Маріо капітулювати. Більше того – практично одразу підопічні Віталія Одегова почали грати вп’ятьох за рівного рахунку. Щоправда, розіграш зайвого не приніс дивідендів «синьо-жовтим», а вже за кілька миттєвостей при грі у рівних складах іспанцям вдалося знову вийти вперед. Це сталося після того, як Хуан відважився на удар з дальньої відстані, і Гуйван у цьому епізоді не зміг виручити свою команду. Так рахунок став 261 на користь господарів майданчику, і тепер вже українцям дійсно доводилося йти на ризик, тому Малиновський усе частіше став виходити у якості зайвого гравця. Однак, довгий час розіграш «штучної» більшості не приносив підопічним Віталія Одегова потрібного результати. І все-таки на передостанній хвилині гри «синьо-жовті» знайшли шпарину у захисті іспанців, чим зміг скористатися Дичук – 2:2. Однак, після цього іспанці взяли м’яч до себе та провели останню хвилину матчу на половині майданчику збірної України. Забити вони, щоправда, не змогли, але і не дали цього зробити українським опонентам.

Таким чином, збірна України (U-19) зіграла внічию зі своїми іспанськими однолітками. Але при цьому вона фінішувала на другому місці у групі «А» фінальної стадії юніорського чемпіонату Європи. І тепер у півфіналі Євро-2022 (U-19) українці зіграють проти збірної Португалії.

Іспанія (U-19) – Україна (U-19) – 2:2
Голи: Карраско (23), Хуан (32) – Сметаненко (31), Дичук (39)
Іспанія (U-19): Маріо – Іон Червіньйо, Маррон, Еспін, Алекс Гарсія – Хуан, Ордоньєс, Адріан Рівера, Карраско – Начо Гомес, Гуідо, Ортас,
Україна (U-19): Гуйван – Лутай, Квасній, Британ, Дичук – Скибчик, Малиновський, Семенченко, Сметаненко – Калашник, Ткачук, Сизик
Попередження: Британ (40)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*