Євро-2022 (U-19). Група «А». Україна (U-19) – Хорватія (U-19) – 6:4 + ВІДЕО - Блог про Львів

Євро-2022 (U-19). Група «А». Україна (U-19) – Хорватія (U-19) – 6:4 + ВІДЕО

Ярослав Квасній - автор одного з голів

Юніорській збірній України випала честь відкривати чемпіонат Європи в іспанському Хаені. І одразу підопічним Віталія Одегова довелося грати проти прямих конкурентів за путівку до півфіналу – збірної Хорватії. Враховуючи те, що хорвати не є надто зручними суперниками для «синьо-жовтих», можна сказати одне: цей матч обіцяв бути складним.

Щоправда, старт гри однозначно був за українцями, які у дебюті поєдинку заробили три кутових. Це був натяк на те, що хорватам доведеться серйозно працювати в обороні. І вже на 32-й секунді поєдинку капітан збірної України Олександр Дичук дальнім ударом відкрив рахунок. Такий швидкий результативний початок мав би додати українцям позитивних емоцій та куражу. Але вийшло трохи інакше. Хорвати після пропущеного голу швидко адаптувались до нових умов гри та почали шукати ключі до воріт Хом’яка. В основному, балканці робили ставку на дальні удари, проте Хом’як був до них готовий. Тим не менш, хорватам таки вдалося вразити ворота збірної України. Це сталося на 5-й хвилині, коли «картаті» розіграли аут, і м’яч дійшов до Йосиповича, який скористався тим, що його ніхто не накрив, і пробив по воротах – 1:1. Віталій Одегов одразу був змушений взяти тайм-аут.

Здавалося, що після взятої «хвилини» українці мали би заспокоїтись, але замість цього вже ближче до екватору першого тайму вони поступались у рахунку. Пешт-Мундвайл скористався класною передачею з глибини, виграв позицію у Ткачука, одним дотиком прийнявши м’яч, а іншим – пробивши у «дев’ятку». Тобто, фактично українці пропустили два голи через власні помилки в обороні. Підопічні Віталія Одегова намагалися компенсувати це грою в атаці, і за моментами «синьо-жовті» переважали своїх візаві. Однак, голкіпер збірної Хорватії Врдоляк піймав кураж та відбивав усе, що летіло у його ворота.

А наприкінці першого тайму у збірної України стався провал. Спочатку Британ сфолив проти суперника, і це був шостий командний фол для української команди. Відповідно, хорвати заробили право на дабл-пенальті, і Сушац холоднокровно виконав «вирок». А за хвилину розіграш ауту призвів до голу від Чичича – і це вже 1:4 на користь збірної України. Фактично це був провал для збірної України, і перед другим таймом питань до гри «синьо-жовтих» в обороні було більше, ніж відповідей.

Практично з початком другого тайму українці почали тиснути на ворота Врдоляка. І не просто тиснути – фактично підопічні Віталія Одегова «сиділи» на воротах збірної Хорватії. Один лише Семенченко мав три нагоди для того, щоб забити, але йому постійно заважав той-таки Врдоляк. Взагалі треба сказати, що у балканців по ходу другого тайму (принаймні, до його середини) було не так мало спроб вийти до воріт Хом’яка – настільки засіли в обороні підопічні Дуйє Маретича. І, зрештою, це дало свої плоди, коли на 28-й хвилині Малиновський зіграв до кінця та зміг проштовхнути м’яч у ворота Врдоляка. А вже за півхвилини рахунок став 4:3. Це сталося після того, як Пешт-Мундвайл сфолив неподалік від своїх воріт та отримав жовту картку. Відповідальність за виконання штрафного взяв на себе Квасній, і він не прогадав – м’яч опинився у воротах Врдоляка, після чого Дуйє Маретич був змушений взяти тайм-аут.

Також читайте:   Товариський матч № 1. Словаччина (жінки) – Україна (жінки) – 0:5

Але навіть тайм-аут не врятував хорватів, адже було видно: українські футзалісти вже були на підйомі, і їх було важко зупинити. І це вже після екватору другого тайму підтвердив Семенченко, який зрівняв рахунок – 4:4. Було очевидно, що гра вже йшла не за сценарієм хорватів, але все-таки вони пробували знову притиснути українських гравців до власних воріт. Проте, «синьо-жовті» впоралися з цією спробою тиску та змогли відвести гру від своїх воріт.

І тут дуже вдало проявив себе Сметаненко. Спочатку він привіз хорватам п’ятий фол, а Сушацу – жовту картку, а потім на 37-й хвилині забив гол, який вивів українську збірну вперед. Хорвати спробували одразу піти вп’ятьох, але одразу забити з зайвим гравцем «картатим» не вдалося. Натомість, Квасній незабаром збільшив перевагу збірної України до двох м’ячів, і у хорватів після того залишались дуже мало часу для того, щоб виправити ситуацію. Був момент, коли цілком реально міг забити Говорко, проте він влучив у стійку. Після цього фактично стало зрозуміло, що хорвати випустили з рук свою перемогу, а українці, відповідно, перемогли прямого конкурента за вихід до півфіналу юніорського чемпіонату Європи.

Україна (U-19) – Хорватія (U-19) – 6:4
Голи: Дичук (1), Малиновський (28), Квасній (28, 38), Семенченко (31), Сметаненко (37) – Йосипович (5), Пешт-Мундвайл (8), Сушац (18 – з 10-метрового), Чичич (19)
Україна (U-19): Хом’як – Ткачук, Британ, Квасній, Дичук – Семенченко, Малиновський, Скибчик, Сметаненко – Сизик, Калашник
Хорватія (U-19): Врдоляк – Йосипович, Циглер, Сушац, Чичич – Драгічевич, Говорко, Ласіч, Джуркович – Пешт-Мундвайл, Артіч, Зоротович
Попередження: Пешт-Мундвайл (28), Сушац (37)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*