Євро-2022 (U-19). Півфінал. Португалія (U-19) – Україна (U-19) – 4:1 - Блог про Львів

Євро-2022 (U-19). Півфінал. Португалія (U-19) – Україна (U-19) – 4:1

Україна програла Португалії

Португальці практично з початку матчу почали показувати, що легкого життя для українців не буде. Більше того – вже на 3-й хвилині підопічні Жозе Луїша Мендеша повели в рахунку. Це сталося після розіграшу штрафного, коли Скибчик не дограв з Діогу Сантушем, і в результаті м’яч опинився у воротах Гуйвана. Цей відносно швидкий гол.

Звісно, цей гол змусив збірну України потроху розкриватися, оскільки навряд чи «синьо-жовтих» влаштовував такий перебіг подій на майданчику. Однак, на жаль для українців, далеко не все йшло за їх сценарієм. Португальці контролювали і м’яч, і гру. Вони постійно тримали у напрузі Гуйвана, змушуючи його подекуди вступати у гру. За такої гри в українців було не так багато нагод для того, щоб щось створити біля воріт Тьяго Вельйо. Більше того – вже на 10-й хвилині підопічні Віталія Одегова привезли собі п’ятий командний фол, що змусило українських футзалістів грати значно обережніше, а португальців – більш розкутіо.

Трохи пізніше Віталій Одегов вирішив перейти на гру з п’ятим польовим. Перш за все, це було пов’язано з тим, що українці хотіли відігратися ще у першому таймі, але за гри у рівних складах у них це не зовсім виходило. Але й була ще одна причина такого рішення: тренерський штаб збірної України розраховував на те, що «синьо-жовтим» таким чином вдасться більше контролювати м’яч, а заодно уникнути шостого фолу. Проте, помилка при розіграші зайвого призвела до того, що голкіпер збірної Португалії Тьяго Вельйо вразив порожні ворота української команди, і рахунок став 2:0 на користь піренейців. Щоправда, українці, варто віддати їм належне, наприкінці першого тайму все-таки проявили активність та створили кілька моментів біля португальських воріт, проте скоротити відставання в рахунку їм не вдалося.

А вже на старті другої 20-хвилинки фора від португальців збільшилася завдяки тому, що Гуйван та Скибчик не порозумілись між собою, тому Родріго Сімао без проблем вразив спорожнілу «рамку» українців. Фактично такий швидкий пропущений гол ховав усі надії українців зачепитися бодай би за нічию в основний час. Щоправда, трохи пізніше Сметаненко, Дичук та Семенченко були близькі до того, щоб «розмочити» Тьяго Вельйо, але ворота цього португальського кіпера залишались недоторканими. Не допомагав українцям і розіграш зайвого гравця, до якого Віталій Одегов вирішив повернутися.

Також читайте:   Футзал. Об'єднана ліга Львова. "Нові імена" поступаються "Фуджікурі"

Зрештою, після екватору ще одна помилка Гуйвана призвела до того, що Едмілсон Са зробив рахунок 4:1, і, в принципі, на 80 % португальці вже вирішили питання щодо своєї участі у фіналі чемпіонату Європи. Проте, на 33-й хвилині Скибчик, скориставшись пасом від Сметаненка, зміг забити, подарувавши українцям надію. «Синьо-жовті» знову перейшли до гри з п’ятим польовим, але цього разу португальські футзалісти читали всі ходи своїх візаві та не дали їм жодного шансу здійснити ще один «камбек», схожий на той, що був у грі з Хорватією. І це гарантувало португальцям не тільки відсутність проблем наприкінці гри, а й офіційну перепустку до фіналу, про що сповістила фінальна сирена. Українці же залишили цей юніорський чемпіонат Європи у статусі півфіналістів.

Португалія (U-19) – Україна (U-19) – 4:1
Голи: Діогу Сантуш (3), Тьяго Вельйо (15), Родріго Сімао (22), Едмілсон Са (31) – Скибчик (33)
Португалія (U-19): Тьяго Вельйо – Рафаель Фрейре, Діогу Сантуш, Родріго Сімао, Едмілсон Са – Діогу Фуртаду, Рауль Морейра, Тьяго Маседу, Рубен Тейшейра – Томаш Коласу, Педру Сантуш, Бруно Майор, Рікардо Маркеш
Україна (U-19): Гуйван (Хом’як, 32) – Лутай, Квасній, Британ, Дичук – Семенченко, Малиновський, Скибчик, Сметаненко – Ткачук, Калашник
Попередження: Семенченко (24)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*