Євро-2022 (U-19): представляємо учасників фінальної стадії. Група “А” - Блог про Львів

Євро-2022 (U-19): представляємо учасників фінальної стадії. Група “А”

Євро-2023

У першу неділю вересня стартує чемпіонат Європи з футзалу серед юнаків до 19 років. Нагадаємо, що у цьому турнірі мають право грати юнаки, які народились після 1 січня 2002 року. Однак, через те, що у зв’язку з пандемією коронавірусу чемпіонат Європи був перенесений з 2021 року на 2022, УЄФА вирішив дати право зіграти тим гравцям, які мали би зіграти рік тому.

Футзальний портал «5х5» представляє учасників фінальної стадії юніорського Євро, який з 4 по 10 вересня проходитиме в іспанському Хаені, а також знайомить читачів з гравцями, які, на нашу думку, зможуть опинитися серед головних зірок турніру.

Група «А»

УКРАЇНА

Воротарі: 1. Микола Хом’як, 4. Дмитро Дяченко, 12. Микола Гуйван.
Універсали: 2. Сава Лутай, 6. Давид Калашник, 7. Владислав Сизик, 8. Андрій Британ, 9. Максим Малиновський, 10. Олександр Дичук, 11. Олександр Сметаненко, 13. Ростислав Семенченко, 17. Ярослав Квасний, 18. Дмитро Скибчик, 19. Андрій Ткачук.
Головний тренер: Віталій Одегов.

Безумовно, всі погляди українських любителів футзалу будуть спрямовані саме на юніорську збірну України. Ця команда, на відміну від попередньої юніорської збірної України, формувалася п’ять років (для порівняння: збірна України (U-19), яка грала у Ризі, формувалася два роки. – А. Т.). Тому, більшість гравців вже має серйозний досвід матчів за юнацькі та юніорські збірні України від U-15 до U-19. Тому, в плані зіграності та досвіду питань не може бути. Хоча з цієї збірної лише двоє гравців мають досвід виступів на юніорському Євро – це Микола Гуйван та Ярослав Квасній. Багато хто вважає, що ця збірна України (U-19) цікавіша та сильніша за ту збірну України (U-19), яка була три роки тому. Залишається лише підтвердити це і грою, і результатом.

Звісно, українські вболівальники чудово знають, на кого у складі «синьо-жовтих» можна звернути увагу. Однак, все-таки ми висловимо свою думку. По-перше – це Андрій Британ, який був найкращим гравцем збірної України під час матчів Основного раунду відбору. Сподіваємось, що Андрій зберіг ту шалену форму, яка у нього була у Молдові, і продемонструє її в Іспанії. Також віримо в те, що свої найкращі якості покаже й капітан української збірної Олександр Дичук, який у цьому складі збірної України (U-19) є одним зі старожилів. І, звісно, будемо чекати на гольові подвиги одного з найкращих бомбардирів Юнацької Екстра-ліги минулих сезонів Максима Малиновського, який вже незабаром буде одним з лідерів оновленої юніорської збірної України, котрій доведеться боротися за право зіграти на Євро-2023 (U-19).

ІСПАНІЯ

Воротарі: 1. Маріо, 13. Алехандро Паласон.
Універсали: 2. Начо Гомес, 4. Іон Червіньйо Пуейо, 5. Хорхе Еспін, 6. Ніколас Маррон, 7. Пабло Ордоньєс, 8. Гуідо, 9. Адріан Рівера, 10. Хуан, 11. Хорхе Карраско, 14. Алекс Гарсія, 15. Адріан Тапіас, 16. Альберт Ортас.
Головний тренер: Альберт Канільяс

На пресконференції, яка передувала початку турніру, головний тренер збірної України Віталій Одегов казав про те, що на юніорському Євро-2019 збірній Іспанії було легше завоювати чемпіонський титул, тому що вона грала не вдома. Зараз же іспанцям може бути складніше, тому що вони грають вдома. Проте, на нашу думку, фактор рідних стін лише додасть підопічним Альберта Канільяса зайвої мотивації, оскільки здобути другий поспіль титул чемпіона Європи саме на рідному майданчику буде більш почесно. Тому, можна не сумніватися в тому, що іспанці будуть надмотивовані. А як «Червона фурія» (навіть на юніорському рівні) грає вдома – всім давно відомо. Тому, небезпідставно саме ця піренейська команда буде головним фаворитом Євро-2022 (U-19).

Усі сподівання збірної Іспанії, вочевидь, будуть пов’язані з кількома гравцями – Хорхе Карраско та Ніколасом Марроном. Зокрема, Ніколас вже активно стукає у двері основного складу «Барселони», та й Карраско, який наразі захищає кольори «Бетіса», може вже у новому сезоні заявити про себе на повний голос. Але ми також рекомендуємо звернути увагу на гравця «Ель-Посо» Хуана. Він – наймолодший у нинішньому складі юніорської збірної Іспанії, і теоретично зможе також зіграти на Євро-2023 (U-19). Однак, вже зараз він показує не по роках зрілий футзал, що зайвий раз довела його гра у фінальній частині молодіжного Кубку Іспанії, особливо у чвертьфіналі проти «Барселони» та у фіналі проти «Ріваса». Та й той факт, що Хуан вже залучається до «основи» «Ель-Посо» також багато про що говорить.

Також читайте:   Футзал. Кубок Лева-2015. МехМат 7-1 Алмаз (Воробус виходить у фінал)+відео

РУМУНІЯ

Воротарі: 1. Алін-Роберт Кардей, 12. Сандрін-Даміан Томпеа, 21. Роберт-Васіле Карунту.
Універсали: 2. Даніель-Влад Іліє, 3. Арпад Міклош, 4. Ботонд Мойзі, 5. Александру Тріфа, 6. Норберт Барбок, 7. Тамаш Надь, 8. Янош-Чонгор Чог, 9. Йозеф Керестелі, 10. Маріус-Георгель Давід, 11. Аттіла Хедь, 13. Андрей-Александру Бухачану.
Головний тренер: Роберт Лупу

У групі «А» збірна Румунії вважається «темною конячкою», від якої невідомо чого можна чекати. До речі, стосовно збірної Румунії можна згадати один цікавий факт: якщо порівнювати з Євро-2019 (U-19), то вона фактично замінила у цій групі збірну Нідерландів. Пояснюємо: на груповому етапі фінальної стадії юніорського Євро у Ризі в одній групі грали збірні Іспанії, Хорватії, України та Нідерландів. Зараз же в одній групі грають ті ж самі Іспанія, Хорватія, Україна, і тепер разом з ними – Румунія. Збірна Нідерландів три роки тому нічим не здивувала. Румуни – можуть. Інша справа, що розпочинають вони свій шлях на цьогорічному Євро поєдинком проти чинних чемпіонів Європи та господарів майданчику – іспанців. Але тут своє вагоме слово має сказати головний тренер румунської збірної Роберт Лупу. Свого часу він грав у Іспанії (захищав кольори команди «Ріберра Наварра». – А. Т.). Тому, він зараз намагатиметься передати свій досвід гри перед іспанськими вболівальниками, які, безумовно, розуміються на футзалі, своїм нинішнім підопічним.

На кого варто звернути увагу у складі румунської збірної? Перш за все, на голкіпера Аліна Кардея. Він наразі є дублером основного воротаря чемпіона Румунії, «Юнайтед Галац», Петрішора Тоніци (і, між іншим, основного воротаря національної збірної Румунії. – А. Т.). Однак, є всі підстави вважати, що у перспективі це – перший номер як «Юнайтед Галац», так і збірної Румунії.

ХОРВАТІЯ

Воротарі: 1. Мате Врдоляк, 12. Іван Вукосав.
Універсали: 4. Тоні Борчич, 5. Дуйє Драгічевич, 6. Ловро Циглер, 7. Домагой Джуркович, 9. Домінік Чичич, 10. Ромео Сушац, 11. Йосіп Говорко, 13. Філіп Йосипович, 14. Габріель Ласіч, 15. Марко Пешт-Мундвайл, 16. Бранко Артіч, 17. Тоніно Зоротович.
Головний тренер: Дуйє Маретіч

Статус чинних віцечемпіонів Європи, звичайно, зобов’язує збірну Хорватії зіграти в Іспанії на такому ж високому рівні. Чи є у «картатих» шанси як мінімум на півфінал? Є. І скажемо чесно – шанси непогані. Однак, усе залежатиме від того, як балканці зіграють у стартовому поєдинку проти збірної України. Це, безумовно, розуміє і Дуйє Маретіч. Тому, не варто сподіватись на те, що ця збірна Хорватії слабша за ту, яка грала у Ризі. Тим більше, у цієї команди теж є непогані гравці, які цілком реально можуть показати себе з кращого боку. Щоправда, при цьому хорватська команда навряд чи покладатиметься на чиюсь індивідуальну майстерність, а намагатиметься взяти своє саме колективними діями. І не забуваємо про те, що збірна Хорватії – традиційно «силова» команда (навіть на юніорському та молодіжному рівні). Тому, будь-якій команді буде дуже важко грати проти «картатих».

Лідерами цієї команди вважаються Ромео Сушац, Філіп Йосипович та Ловро Циглер. Їх вже поступово залучає до лав національної збірної Хорватії Марінко Маврович (саме він привів збірну Хорватії (U-19) на чемпіонаті Європи у Ризі. – А. Т.). До того ж, приклад Йосіпа Юрліни, який був одним з кращих гравців минулого Євро, точно має стимулювати хорватську команду.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*