10 причин, чому варто навчатися за кордоном - Блог про Львів

10 причин, чому варто навчатися за кордоном

10 причин, чому варто навчатися за кордоном

Чи розглядаєте ви участь у програмі обміну студентами? Вам цікаво, чи ця інвестиція варта вашого часу та грошей? Дізнайтеся про 10 головних причин, чому тисячі студентів (і працюючих) вирішили навчатися за кордоном.

Зверніть увагу, що рішення навчатися за кордоном передбачає тривалої підготовки всіх необхідних документів. Тут важливо не помилитися, оскільки неправильно підготовлений пакет документів може перекреслити всі ваші старання. Потрібно заздалегідь подбати про апостиль документів, таких як атестат, свідоцтво або диплом, зробити нотаріальні переклади паспорта, апостильованих освітніх документів та інших, які вимагаються закладом освіти за кордоном.

  1. Навчання за кордоном створює ідеальні умови для вивчення іноземної мови. Будучи змушеним щодня використовувати офіційну мову певної країни, ви можете відчути надзвичайний розвиток своїх навичок за дуже короткий час. Вступаючи в стосунки з корінними мешканцями, можна засвоїти найпопулярніші фрази та неологізми, які не вивчити з підручника.
  2. Життя в іншій країні призводить до знайомства з іншими культурами. Знання, отримані під час іноземних досліджень, не обмежуються вивченням мови, їжі чи звичаїв певної спільноти. Подорожі – це, перш за все, неймовірна можливість спостерігати, як люди сприймають світ, у що вірять і яких цінностей дотримуються у своєму житті. Було доведено, що учні, які знають культурні відмінності, стають більш зрозумілими та відкритими до людей з інших країн.
  3. Навчання за кордоном ідеально підходить для любителів туризму. Перебування на новому місці сприяє екскурсійним поїздкам. Вихідні та навчальні канікули можна присвятити екскурсіям. Буває й так, що той чи інший університет полегшує процес подорожі, включивши в свою програму студентські поїздки.
  4. Перебування за кордоном розвиває адаптивні навички. Поява в центрі абсолютно нової культури часто викликає у людей тривогу, переплетену з цікавістю. Завдяки виникненню сильних і навіть екстремальних емоцій учні мають можливість дізнатися про свої сильні та слабкі сторони, внаслідок чого прискорюється процес їх адаптації.
  5. Зміна університету сприяє знайомству з новими людьми. Перебуваючи за кордоном, ви матимете можливість познайомитися з місцевою спільнотою, а також зі студентами з усього світу (які як і ви, живуть далеко від свого дому).
  6. Навчання за кордоном дозволяє краще пізнати себе. Більшість студентів, які вирішили залишити свою країну, помітили, що після повернення на батьківщину їхні початкові уявлення про життя зазнали величезної трансформації. Такий стан речей зумовлений оцінкою цілей і цінностей на основі зарубіжного досвіду.
  7. Мандрівники змінюють погляд на світ. Після повернення в свою країну багато студентів помічають, що їхнє сприйняття іноземців змінилося. Як вони самі кажуть, поїздка зробила їх толерантнішими в усіх відношеннях.
  8. Виїзд за кордон дозволяє порушити навчальну рутину. З огляду на зміну навколишнього середовища отримання знань в іншій країні може виявитися корисним у боротьбі з одноманітністю. Зміна університету та місця проживання дає можливість дізнатися про нову систему навчання та предмети, які досі були невідомі.
  9. Досвід, отриманий за кордоном, підвищує шанси на ринку праці. Роботодавці заявляють, що, на їхню думку, люди, які навчаються в інших країнах, характеризуються: високим ступенем самомотивації, самостійності та відповідальності. Крім того, справа в тому, що резюме з досвідом, отриманим за кордоном, автоматично виділяються з точки зору отриманої міжнародної кваліфікації.
  10. Навчання за кордоном може підвищити цінність вашого диплому. Перебування в чужій країні дає можливість брати участь у курсах і тренінгах, які не існують у країні походження студента або є непопулярними. Це можливість отримати унікальні професійні кваліфікації.

Насамкінець хочу зауважити, що після повернення в Україну вам може знадобитися нострифікація диплому, тобто його визнання нашим Міністерством освіти та науки, щоб мати можливість займатися професійною діяльністю в Україні, або ж продовжувати навчання.

P.S. Послуги, які згадувались у статті, а саме: переклад документів, допомога в отриманні апостилю та підготовка до нострифікації диплому – можна отримати у компанії “Апостиль Груп” (м. Київ, вул. Січових стрільців 1-5, офіс 611).

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*