ЧС-2024. Основний раунд. Україна – Косово – 3:1 - Блог про Львів

ЧС-2024. Основний раунд. Україна – Косово – 3:1

Перша перемога

Теоретично стартовий матч збірної України у рамках Основного раунду відбору до чемпіонату світу – 2024 проти збірної Косова мав би стати для підопічних Олександра Косенка першою подоланою сходинкою на шляху до Елітного раунду. До того ж, ще живі у пам’яті спогади про те, що поки що єдина зустріч між українцями та косоварами закінчилася переконливою перемогою саме збірної України з рахунком 7:1. Але з того часу збірна України трохи оновилась. Тим не менш, саме «синьо-жовті» були фаворитами у цій грі.

Одразу потрібно сказати про стартову четвірку. Вона, в принципі, залишилася на 75 % сталою та звичною. Хіба що місце Миколи Білоцерківця на позиції стартового «стовпа» зайняв Ігор Чернявський. Що стосується «посту № 1», то не було сумнівів у тому, що ворота збірної України зі стартових хвилин захищатиме Ципун.

Здавалося, що збірна України мала би з перших секунд піде вперед та робитиме ставку на швидкий гол у ворота Рамадані. Однак, усе вийшло з точністю до навпаки. Косоварам вдалася швидка атака на 2-й хвилині. Вона завершилась ударом Руковці та рикошетом від голови Кастраті, від якого м’яч влетів у ворота Ципуна. Навряд чи це була награна комбінація, тим не менш, факт залишався фактом – збірна Косова дуже швидко повела в рахунку, і тепер українцям довелося докладати зусиль для того, щоб повернути гру в інше русло. Тому, підопічні Олександра Косенка почали у активно шукати можливість для того, щоб якнайшвидше зрівняти рахунок. Дуже активно грала друга четвірка. Кілька разів пробивав здалеку Микитюк, непоганий момент мав Сірий, а Абакшин в одному з епізодів не замкнув дальню стійку після прострілу з лівого флангу. Трохи пізніше ініціативу в свої руки взяла й перша четвірка «синьо-жовтих». Кілька моментів для взяття воріт мав Шотурма, проте забити капітану збірної України не вдалося. Натомість, саме Шотурма на 15-й хвилині став автором гольової передачі на Чернявського, який зробив рахунок 1:1.

Варто віддати належне косовським футзалістам, які у першому таймі створили кілька серйозних контратак, і в кількох епізодах Ципуну довелося вступати у гру. Особливо відзначимо сплеск активності підопічних Бені Сімітцу на останній хвилині першого тайму, коли вони нанесли кілька небезпечних ударів. Щоправда, українці ледь не відповіли на це «голом у роздягальню», проте Зваричу не вдалося втілити у гол передачу Чернявського.

Після перерви в обох четвірках збірної України сталися зміни. У першому квартеті Фаренюк та Радевич замінили Зварича та Чернявського, а у другій – Мельник та Малишко вийшли замість Сірого та Лебідя. І треба сказати, що ці заміни трохи пожвавили гру «синьо-жовтих».

На старті другого тайму українці могли цілком реально забити «гол з роздягальні», але після удару зі штрафного від Шотурми м’яч влучив у стійку. Трохи згодом мав забивати Абакшин, але Кельменді підстрахував у цьому епізоді Рамадані, який вже ніяк не міг допомогти косовській збірній. А вже трохи згодом високий пресинг від українців дав своїх плоди: Фаренюк змусив Маджаррая помилитися на своїй половині майданчику, після чого видав передачу на Корсуна, а той вивів українську команду вперед. На цьому українці не зупинились, і скоро Фаренюк ледь не став автором другої результативної передачі, але Радевич пробив вище воріт. Тим не менш, скоро м’яч таки опинився втретє у воротах Рамадані.

Також читайте:   Чемпіонат Іспанії: результати матчів 18 туру + ВІДЕО

Фактично перший небезпечний момент другому таймі косовари соворили лише на 31-й хвилині, коли Кастраті влучив у стійку. Однак, по факту це був один з небагатьох епізодів активності підопічних Бені Сімітці по ходу другої 20-хвилинки. Все-таки, українці більше володіли м’ячем, більше тримали оборону суперників у напрузі, до того ж, на руку їм був той факт, що у косоварів уже було п’ять фолів. Тим не менш, збільшити свою перевагу в рахунку «синьо-жовтим» не вдавалося.

Після взятого на 35-й хвилині тайм-ауту косовари спробували перейти на гру з п’ятим польовим гравцем, але їм не вдавався швидкий перехід до атаки, що мало би допомогти балканцям закріпитися на чужій половині майданчику. А коли такі спроби вже були, то українці показали свою готовність до такого ходу подій, до того ж, вони мали кілька спроб для того, щоб вразити порожні ворота збірної Косова. Особливо в цьому компоненті був активним Фаренюк, якому і не щастило у подібних епізодах. Але більше, мабуть, не пощастило Мельнику, який отримав можливість забити ще один гол у ворота збірної Косова, проте не реалізував дабл-пенальті. Причому, Мельнику довелося бити «десятку» двічі. При першій спробі Рамадані трохи далій дозволеного вийшов з воріт, за що, в принципі, міг би отримати жовту картку. Тоді голкіпер збірної Косова відбив удар Мельника. Це ж він зробив і під час повторної спроби. Теоретично це мало би надихнути косоварів на останній штурм, але він не вдався, до того ж, за шість секунд до кінця матчу Микитюк ледь не влучив у порожню рамку. Але все-таки збірна України перемогла з рахунком 3:1, і саме завдяки одному «зайвому голу вона очолила турніру таблицю групи 11. Таким чином, 11 жовтня буде гра за проміжне перше місце у цій групі, і збірна України боротиметься за право стати одноосібним лідером у грі проти збірної Нідерландів.

Україна – Косово – 3:1

Голи: Чернявський (15), Корсун (24), Мельник (27) – Кастраті (2)
Україна: Ципун – Шотурма, Корсун, Зварич, Чернявський – Микитюк, Сірий, Лебідь, Абакшин – Радевич, Фаренюк, Малишко, Мельник
Косово: Рамадані – Кастраті, Кельменді, Маджаррай, Руковці – Дервішай, Нішорі, Чоррі, Саліху
Попередження: Чоррі (4), Маджаррай (21)
На 39-й хвилині Мельник (Україна) не реалізував 10-метровий (воротар)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*