ЧС-2024. Основний раунд. Україна – Нідерланди – 4:2

Україна  - Нідерланди

Мабуть, перед поєдинком у Латвії і у збірної України, і у збірної Нідерландів юуло достатньо спогадів про останню зустріч між цими командами, яка відбулась у рамках Євро-2022. Нагадаємо, що тоді українці несподівано поступилася господарям чемпіонату Європи з футзалу. Тому, звичайно, «синьо-жовті» дуже хотіли взяти реванш. З іншого боку – нідерландська команда явно хотіла довести, що та перемога над українцями на Євро не була випадковою.

Збірна Нідерландів почала поєдинок у Єглаві трохи активніше. Вже на 2-й хвилині Бузамбу міг відкривати рахунок, але з його ударом впорався Ципун. Трохи пізніше у нідерландської збірної було ще кілька моментів, які могли стати гольовими. Не сказати, що гості притисли українців, але старт гри, мабуть, все-таки був за ними. Однак, перший гол у цій зустрічі забила все-таки збірна України. Це сталося на 6-й хвилині, коли Шотурма після розіграшу ауту вразив ворота Стета дальнім ударом. Зазначимо, що тут допоміг своєму партнеру по команді Чернявський, який був перед Стетом, внаслідок чого воротар збірної Нідерландів не зміг зреагувати на удар. Після цього українці перехопили ініціативу та почали активно нагнітати обстановку біля воріт Стета. Це призводило до помилок від підопічних Мігеля Андерса, які не могли перейти до своїх атак, оскільки вони багато помилялися при передачах. Це, відповідно, призводило і до того, що українські футзалісти могли частіше перехоплювати м’яч та створювати свої атаки. Одне з таких перехоплень від Корсуна у середині першого тайму призвело до другого голу ворота збірної Нідерландів. Це змусило Мігеля Андерса взяти тайм-аут. Однак, склалося враження, що ця хвилинна перерва як раз позитивно подіяла саме на українську команду, яка продовжувала грати у свій футзал та подекуди змушувала помилятися своїх візаві. І це, зрештою, скоро принесло свої плоди. Лебідь та Микитюк змогли спільними зусиллями вибороти м’яч для української команди та вивели на ударну позицію Абакшина. А гравець «Урагану» за рахунок перекату майстерно обіграв Стета і переправив м’яч у ворота – 3:0.

Здавалося, що гра збірній України давалася легко, і вона могла робити рахунок більш розгромним. Однак, дві помилки, які стали наслідком втрати концентрації у двох епізодах, призвели до того, що Бузамбу зробив дубль, і рахунок, відповідно, став вже 3:2. Тепер вже Олександрові Косенку довелося брати тайм-аут. Але було видно, що гравці збірної Нідерландів після двох забитих голів додали у впевненості, тому вони були абсолютно не проти зробити рахунок 3:3 вже по ходу першого тайму. Особливо це було помітно наприкінці першої 20-хвилинки, коли у гостей були непогані нагоди, проте вдало діяв Ципун. Саме гра воротаря «синьо-жовтих» дозволила українцям піти на перерву, виграючи з перевагою в один гол.

Також читайте:   Футзал. Гранд ліга Львова. Галицька Здоба 9:3 Нові імена (відео)

Майже так само, як і в першому таймі, нідерландські футзалісти спробували піти одразу в атаку. І це було зрозуміло, адже їи потрібно було тепер забити швидкий гол для того, щоб зрівняти рахунок, а там, можливо, скористатися психологічною перевагою та вийти вперед. Однак, цього не сталося. Більше того – за рахунок того, що збірна Нідерландів швидко отримала три командних фоли, українцям вдалося вирівняти гру та почати відповідати своїми моментами. Зокрема, дуже класний момент мав Радевич, який буквально впритул «розстрілював» Кейка, проте голкіпер гостей якимось дивом зміг перевести м’яч на кутовий. Трохи пізніше непоганий момент також мав Мельник. Міг заробити пенальті для своєї команди Фаренюк, але арбітри вказали на фол в атаці саме від українського гравця. Разом з тим, варто відзначити, що нідерландці по ходу другого тайму були трохи активнішими та мали кілька хороших нагод для взяття воріт збірної України, проте надійно грав Ципун.

Але активність фламандців пішла трохи на спад після того, як другу жовту картку (і, відповідно, одразу червону) отримав Бузамбу. Наставник збірної України Олександр Косенко одразу випустив на майданчик «спецбригаду» більшості, яка, вочевидь, награвалася саме для таких ситуацій. Однак, реалізувати свою перевагу в одного гравця у форматі «4х3» «синьо-жовтим» не вдалося. І це можна було розцінювати як промінь надії для Велсебура та компанії.

На останні чотири хвилини нідерландці вже вп’ятьох – Буюзан вийшов зайвим гравцем, і гості намагались врятувати гру у форматі «5х4». Однак, «синьо-жовті», вочевидь, були готові до такого повороту подій, тому вони одразу перегрупувалися на гру в обороні. Щоправда, при цьому вони чатували на можливість підловити суперника на контратаці. Але все-таки підопічним Олександра Косенка довелось добряче попрацювати на захист, особливо на останній хвилині, коли нідерландська збірна спробувала піти на останній штурм. І за 26 секунд Джурліч цілком реально міг зробити рахунок рівним, проте, на щастя для збірної України, цього не сталося. Натомість, за сім секунд до фінальної сирени Корсуну вдалося влучити у порожні ворота і поставити остаточну крапку в цій грі. 4:2 – збірна України взяла реванш за поразку на Євро-2022, а заодно й очолила групу 11 Основного раунду відбору на ЧС-2024.

Україна – Нідерланди – 4:2
Голи: Шотурма (6), Корсун (10, 40), Абакшин (12) – Бузамбу (14, 14)
Україна: Ципун – Корсун, Шотурма, Зварич, Чернявський – Сірий, Лебідь, Микитюк, Абакшин – Радевич, Фаренюк, Малишко, Мельник
Нідерланди: Стет (Кейк, 21) – Дахмані, Джурліч, Буюзан, Мартінус – Бузамбу, Бен-Халу, Таріфіт, Велсебур – Аттаібі, Чіх, Те Вреде
Попередження: Корсун (13), Радевич (31) – Велсебур (16), Таріфіт (28), Бузамбу (31), Бен-Халу (35)
Вилучення: Бузамбу (32 – повторне попередження)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*