Ліга чемпіонів: «Ураган» декласував «Юнайтед Галац» - Блог про Львів

Ліга чемпіонів: «Ураган» декласував «Юнайтед Галац»

Є перша перемога!

Рік тому в рамках Основного раунду Ліги чемпіонів «Ураган» зустрічався з «Юнайтед Галацем» в Івано-Франківську та переміг, і та перемога стала одним з тих елементів переможного пазлу, який дозволив підопічним Максима Павленка вийти до Елітного раунду. Тепер же «дракони» фактично завітали в гості до румунської команди. І, судячи з підтримки на трибунах «Сала Спортурілор Дунаря», для івано-франківської команди мав би бути влаштований гарячий прийом.

Проте, вже на старті гри стало зрозуміло, що «Ураган» гратиме першим номером. Ті моменти, які створювали підопічні Максима Павленка на старті гри, показали, що «дракони» серйозно налаштувались на гру. Два рази пристрілювався по воротах Тоніци Корсун. Два дуже хороших моменти мав Фаренюк. І це – далеко не все, що можна згадати. Однак, румунській команді довгий час відверто щастило. За такої гри господарям майданчику далеко не завжди вдавалося перейти до атаки та створити щось більш-менш небезпечне біля воріт Савенка. Моменти все-таки згодом з’явилися, але спочатку Шотурма відкрив рахунок у зустрічі, поціливши у дальній кут воріт Тоніци. І цей гол став яскравим підтвердженням тієї переваги, яку «Ураган» мав на старті гри. Але при цьому «дракони» намагались не зупинятися, щоправда, і Тоніца намагався робити все, щоб не пропустити більше.

У той же час «Юнайтед галац2 трохи посміливішав попереду. Зокрема, дві нагоди для взяття «ураганівських» воріт мав Даніель Араужо, проте йому двічі не вдалося переграти Савенка. А найкращу нагоду натуралізований гравець збірної Румунії мав на 17-й хвилині, коли «Юнайтед Галац» заробив право на дабл-пенальті. Проте, удар 14-го номера «об’єднаних» пройшовся повз ворота. Покарання прийшло практично одразу у вигляді голу від Корсуна, який скористався дальньою передачею від Савенка. А потім настав зоряний час для Микитюка. Спочатку капітан «Урагану» замкнув передачу партнера з правого флангу, а потім, коли «Юнайтед Галац» пішов з п’ятим польовим гравцем, перехопив передачу та влучив у порожні ворота румунів. 4:0 – можна сказати, що це був шикарний перший тайм «Урагану».

А вже майже на початку другої 20-хвилинки рахунок став 5:0 на користь української команди. Цього разу свій «автограф» у воротах Тоніци залишив Грицина-старший. Після забитого п’ятого голу «Ураган» вже грав на куражі, чому яскраве підтвердження – спроба Микитюка забити «веселкою», перекинувши м’яч через Тоніцу. Однак, капітанові «драконів» не вдалося оформити хет-трик у цьому епізоді. Скориставшись ситуацією, Максим Павленко почав випускати на майданчик номінальну третю четвірку, гравці якої до цього не отримували ігрову практику в даному поєдинку. І третій квартет «драконів» міг одразу зробити свій внесок у командний результат, проте Терентьєву не вдалося пробити Тоніцу.

Також читайте:   Кубок України. ФК «Галицька здоба» - ФК «Урожай-Сітка-Захід». Анонс

Щоправда, треба зазначити, що «Юнайтед Галац» мав два хороших моменти для того, щоб «розмочити» Савенка, проте голкіпер «Урагану» впорався з ударами Дудеу та Кречуна. Після цього гра трохи зайшла у спокійне русло. «Ураган» навіть подекуди віддавав ініціативу суперникам, але при цьому саме контрвипади української команди були куди більш небезпечними. Румуни ж намагалися забити бодай би «гол престижу», проте всі їх зусилля йшли у «молоко». Щоправда, на 36-й хвилині Пеле цілком реально міг забити-таки у ворота Савенка. У нього були дві хороші нагоди. Але у першій спробі вдало зіграв Савенко, а другий удар був повз ворота. Але все-таки «Ураган мав більше моментів, однак спочатку Тоніца, а потім Кардей робили все для того, щоб перевага «драконів» не стала більшою. Зрештою, українська команда вирішила спробувати пограти вп’ятьох, і Кардей ледь цим не скористався, проте в останній момент м’яч з порожніх воріт «Урагану» виніс Микитюк.

«Ураган» (Україна) – «Юнайтед Галац» (Румунія) – 5:0
Голи: Шотурма (11), Корсун (18), Микитюк (18, 19), Мик. Грицина (23)
«Ураган»: Савенко (Хомяк,39) – Шотурма, Кормун, Швед, Фаренюк – Микитюк, Мих. Грицина, Мик. Грицина, Абакшин – Дичук, Терентьєв, С. Моспан, Масевич
«Юнайтед Галац»: Тоніца (Кардей, 37) – Ігнат, Даніел Араужо, Пеле, Карденас – Бурдужел, Кречюн, Босняга, Чіреш – Крішан, Дудеу, Оана
Попередження: С. Моспан (35)
На 17-й хвилині Даніель Араужо («Юнайтед Галац») не реалізував 10-метровий (повз ворота).

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*