Суші та роли – улюблені страви багатьох українців - Блог про Львів

Суші та роли – улюблені страви багатьох українців

суші та роли

Східна кухня має величезну кількість прихильників серед громадян нашої держави. Преміум суші у Львові в службі доставки SellFish споживачі замовляють щодня. Такі страви прийшлися до смаку сучасному українцю, та й ціну вони мають цілком доступну. Купити суші може кожен житель міста, щоб насолодитися їжею високої якості.

Колись в Японії їх споживали бідняки. Це цілком зрозуміло, адже для приготування страв використовувалися прості та доступні інгредієнти. Зараз же суші та роли є навіть в меню найдорожчих ресторанів. Яка різниця між цими стравами?

Що являють собою суші

Суші, або ж сусі (як їх називають японці) – традиційна страва. Вона готується з риби та рису, які є й були найдоступнішими в Країні вранішнього сонця. Рис взагалі має статус головної сільськогосподарської культури Японії.

Колись давно слово «суші» використовували для найменування заготовок із риби. Варто відзначити, що в цьому випадку рис відігравав роль консерванту. Його не споживали. Минув час і, – консервувати рибу почали без застосування даної крупи. Це були далеко не останні трансформації, які пережила страва на шляху своєї еволюції. Той вигляд, який відомий кожній сучасній людині, вона набула на початку минулого століття. Всі наступні зміни були не такими суттєвими.

Чим суші відрізняються від ролів

Далеко не кожен поціновувач східної кухні здатен розрізнити роли та суші. Існує чимало теорій, однак насправді роли є різновидом суші. Вони мають шалений попит, та хто їх винайшов не відомо й донині.

Традиційна форма суші – овал. Вони складаються з рисового коржика чи грудочки, на яку кладуть невеликий шматочок риби. Для завершення композиції використовують стрічку з водорості норі.

Також читайте:   Як урізноманітнити смак кави: сиропи та спеції

«Роли» – слово, яке в перекладі з англійської звучить як скручування, використовується для назви страви, яка візуально відрізняється від суші. Якщо норі загортають всередину та посипають ікрою чи кунжутом, то їжа називається уро-макі. Коли ж навпаки, рис та начинка поміщаються всередину, роли іменують норі-макі.

З чого складаються роли й суші

Для створення цих страв використовують дуже багато інгредієнтів. Їх можна довго перераховувати, тож варто зупинитися хоча б на основних компонентах, які є традиційними для суші та ролів:

  • рис, що містить велику кількість клітковини;
  • морепродукти, до яких відносяться лосось, креветки та вугор;
  • сіль та цукор;
  • японський оцет;
  • водорості норі.

Також доволі часто для начинки використовують огірок та авокадо, сир та м’ясо. Гурмани безумовно оцінять гарячі, а також солодкі роли. Щоправда, останні зовсім не мають нічого спільного з японською стравою, однак, вони також мають право на існування та власних прихильників.

Особливості приготування

Чи складно зробити суші? Процес їх приготування здається надзвичайно простим. Чи так це? Фактично, достатньо взяти грудочку рису та покласти на неї шматочок риби. Приготування ж ролів буде більш складним. Рис слід розподілити по водорості, після чого можна додати начинку.

Для скручування ролів використовують бамбукову циновку. Сформований рулет розрізають на декілька частин. Після цього споживач отримує роли середнього розміру, в яких рівномірно розподілена начинка та рис.

Таким чином можна зробити висновок, що суші – це грудочки з рисом та морепродуктами. Виготовляються вони руками. Роли ж – холодна чи гаряча страва з рису, водорості та начинки, яка формується за допомогою циновки. Ці страви дуже схожі, однак мають і чимало відмінностей.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*