Як кваліфікуватися на чемпіонат світу 2024? - Блог про Львів

Як кваліфікуватися на чемпіонат світу 2024?

Як потрапити на чемпіонат світу

Матчем проти Нідерландів (перемога – 4:2 – авт.) Національна збірна України з футзалу завершила номінально домашні поєдинки основного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу, який відбудеться в 2024 році. Чому номінально домашні? Адже у зв’язку з агресією клятої росії провести матчі в Україні на даний момент неможливо. Тому, «синьо-жовті» свої поєдинки провели у сусідній Латвії.

За їх підсумками нашим хлопцям вдалося здобути максимальний результат (дві перемоги з двох можливих) і наблизитися до виходу в елітний раунд європейської кваліфікації. Поки що лише цей етап, адже шлях до чемпіонату світу є неабияк важкий.
Як потрапити на чемпіонату світу?

Кваліфікація була розбита на п’ять етапів: попередній раунд (міні-турніри), основний раунд (груповий етап з матчами вдома та в гостях), стикові матчі елітного раунду (вдома та в гостях), елітний раунд (груповий етап з матчами вдома та в гостях) ) та стикові матчі елітного раунду (вдома та в гостях).

У попередньому раунді стартували 24 команди з найнижчими коефіцієнтами серед 48 європейських збірних станом на листопад 2021 року. За його підсумками володарі двох перших місць у групах вийшли в основний раунд разом із кращою збірною з числа тих, що посіли треті місця.

Також читайте:   Яким видався футзальний рік для Воробуса

Решта ж учасників стартували з групового етапу основного раунду, серед них і збірна України, яка у числі 36 команд була розбита на 12 груп по три команди. На цьому етапі команди зіграють кожен із кожним у форматі (дім-виїзд). Переможці 12 груп та 4 найкращі володарі других місць вийдуть у елітний раунд. Інші вісім володарів других місць зіграють у стикових матчах.
Але, і це ще не все. Вже володарі путівок на ЧС-2024 визначатимуться в елітному раунді. Згідно регламенту 20 команд буде розбито на п’ять груп по чотири збірні, які проведуть одна з одною по матчу вдома та на виїзді.

Переможці груп вийдуть у фінальну стадію. Чотири ж найкращі володарі других місць зіграють у стикових матчах. Якщо господарем ЧС стане асоціація з Європи, у стикових матчах зіграють лише два найкращі володарі других місць.

Ось такий не простий тернистий шлях очікує на збірну Україну у боротьбі за омріяну путівку на свято футзалу.

Найближче випробування менше чим за місяць у Косово, де наші хлопці зіграють проти місцевої збірної.

Підтримуємо Україну разом!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*