Як програмування допомагає дитині вчитися у школі - Блог про Львів

Як програмування допомагає дитині вчитися у школі

програмування для дітей

Ті, хто стверджує, що за комп’ютерами та програмуванням майбутнє, помиляються. Ці поняття давно вже стали справжнім та проникли абсолютно у всі сфери нашого життя. Чим раніше дитина познайомиться із програмуванням та навчиться взаємодіяти з комп’ютером, тим краще.

Будьте впевнені, курси програмування для дітей – найкраще хобі для вашого сина чи дочки. Таке проведення часу не тільки відкриває привабливі перспективи для самореалізації в майбутньому, а й суттєво допомагає вже на етапі освоєння шкільної програми.

Чим корисне програмування для школяра

Уроки інформатики в сучасних школах побудовані недосконало. Програми нецікаві, застарілі підручники, а максимум, що дізнається учень до моменту випуску, — це основи програмування на Basic або в крайньому випадку на Pascal. Ці мови настільки застаріли, що навряд чи їхнє вивчення принесе дитині практичну користь.

Курси програмування в цьому плані набагато корисніші та цікавіші. Крім сучасних знань та практичного досвіду в галузі програмування, відвідування таких курсів допомагає підтягнути і загальну успішність.

  • Уроки програмування розвивають пам’ять, зокрема й зорову. Завдяки цьому школярі краще запам’ятовують різні формули, схеми, графіки та таблиці, отже, хімію та фізику вчити буде набагато простіше.
  • Заняття на курсах передбачають розвиток творчого мислення. Вчитель стимулює дитину знаходити нестандартні рішення різних завдань, виявляти креативний підхід. Через якийсь час оцінки зі шкільних предметів, пов’язаних із творчістю, теж покращаться.
  • Ну куди ж без математики! Програмування безпосередньо пов’язане з прокачуванням логічного мислення та аналітичних здібностей. Дитина клацатиме шкільні завдання й приклади, як горішки, чи принаймні, значно просунеться у цьому питанні. Хороших оцінок довго чекати не доведеться.
  • Про відмінне знання інформатики й казати не доводиться. Дитина, яка з комп’ютером на ти, просто не може мати поганих оцінок з цього предмету.

Уроки програмування для дітей розвивають й інші навички: посидючість, терпіння, здатність концентруватися на заданому предметі. Дитина навчиться працювати у команді, ставити собі реальні завдання і продумувати алгоритми їх вирішення. Він більше не просиджуватиме годинника в інтернеті, бездумно ганяючи на машинках або граючи у «стрілялки», адже в комп’ютері він навчиться бачити не «вбивцю часу», а засіб для самореалізації.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*