Які є види сонцезахисних окулярів та кому вони пасують

сонцезахисні окуляри

Навіть у дуже сонячну погоду можна спокійно гуляти й насолоджуватися днем, варто лише прихопити з собою сонцезахисні окуляри. Це універсальний аксесуар, що круто доповнює стиль і надійно захищає очі від яскравого сонячного проміння. Оскільки окуляри є надзвичайно популярним аксесуаром, їх асортимент з року в рік тільки збільшується. Нові дизайни, нові кольори та форми — бренди-виробники оптики дивують розмаїттям вибору.

Чи знаєте ви, які окуляри найліпше пасують саме вам? Це класичні авіатори чи може сміливі тішейди? Зібрали найбільш популярні види сонцезахисних окулярів у невеликій добірці, аби з’ясувати кому вони підходять.

Авіатори

Саме з цих окулярів правильно починати добірку, адже це справжня класика. Саме авіатори, ще в далеких 1930-х, зробили сонцезахисні окуляри популярним аксесуаром серед широкого загалу. Вони мають впізнаваний зовнішній вигляд: лінзи краплеподібної форми, дещо витягнутої донизу та тонка металева оправа. Головна особливість й за сумісництвом перевага авіаторів — вони добре пасують всім. Класичні чорні авіатори однаково вдало доповнять як діловий/вечірній образ, так і простий повсякденний.

Окуляри-авіатори доступні у великому асортименті моделей від світових виробників: https://luxoptica.ua/ua/sunglasses/es_obshch_forma_opravy-aviator/.

Котяче око

Таку назву окуляри цього типу отримали завдяки схожості лінз з формою котячого ока: дещо заокруглений низ і витягнуті верхні кутики. Такі окуляри роблять будь-який образ витонченим та елегантним, навіть якщо на вас прості джинси і футболка. Вважається, що окуляри котяче око призначені лише для жінок. Є моделі з різними оправами, з різних матеріалів, різного дизайну.

Якщо ви маєте обличчя круглої форми, радимо звернути увагу на окуляри з великою оправою, краще з пластику. До квадратного обличчя, навпаки, краще підійдуть тонкі, не масивні та витончені моделі. А якщо ви маєте обличчя овальної форми — ні в чому собі не відмовляйте, вам однаково добре пасуватимуть окуляри будь–якого дизайну.

Також читайте:   Про весну, троля, толоку та інше

Тішейди

Тішейди ще часто називають окулярами-леноннами на честь Джона Леннона, який у свій час популяризував окуляри такого виду. Вони мають лінзи круглої форми та здебільшого тонку металеву оправу. Тішейди — це окуляри для справжніх модників і модниць, поціновувачів сміливих рішень для стилю. Вони виглядають дуже ефектно, а от пасують, на жаль, не всім. Найкраще окуляри-тішейди виглядають на обличчях овальної та квадратної форми: https://luxoptica.ua/ua/sunglasses/es_obshch_forma_opravy-kruglaya/.

Клабмастери

Клабмастери, або як їх ще називають броулайнери — то є окуляри з лінзами квадратної або дещо заокругленої форми та оправою з вираженою верхньою частиною, що начебто повторює лінію брів. Окуляри такого виду не втрачають популярності ось вже декілька десятиліть, ще з 1950-х років. Секрет цієї популярності криється в універсальності клабмастерів: вони гарно виглядають на обличчях різної форми та вдало вписуються в будь-який стиль. Крім того, такі окуляри зручні у носінні, адже в них легка оправа, що надійно фіксується на обличчі. 6357fc8ce3578.jpg

Вайфарери

Закінчуємо добірку вайфарерами, які повинні бути в кожного. Це окуляри з квадратною пластиковою оправою, що можна сміливо назвати окулярами на всі випадки життя. Завдяки своєму нейтральному стилю, їх можна одягнути і під осіннє пально, і під літню сукню. Володарям обличчя квадратної форми краще вибирати вайфарери з оправою без гострих кутів. Якщо у вас кругле обличчя, то, навпаки, краще виберіть модель з гострим і виразним контуром.

Щоб сонцезахисні окуляри пасували до обличчя — це, звісно, важливо, але все ж таки не головне. Головне, аби окуляри вам дійсно подобалися, а їх носіння приносило лише позитивні емоції.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*