Якою має бути професійна посудомийна машина? - Блог про Львів

Якою має бути професійна посудомийна машина?

професійна посудомийна машина

Посудомийні машини є основним обладнанням кожного ресторану. Вони також використовуються в багатьох інших місцях, де важливо, щоб посуд був стерильно чистим. Тому промислові посудомийні машини також можна знайти на бойнях і пекарнях. Власнику бізнесу, який використовує професійні посудомийні машини для громадського харчування, варто знати основні типи та критерії вибору даного типу обладнання.

Ще перед тим, як вибрати конкретний тип професійної посудомийної машини, варто уважно розглянути її додаткове оснащення, таке як:

Типи посудомийних машин громадського харчування

Адже посудомийні машини громадського харчування використовуються в основному в місцях подачі їжі. Сучасні технічні рішення та якість виготовлення є основними критеріями, що впливають на корисність та довговічність посудомийних машин у гастрономії. Посудомийні прилади завжди вибираються відповідно до функцій, які вони повинні виконувати. У малих і середніх ресторанах переважають посудомийні машини підстільного та витяжного типу.

Підстільні посудомийні машини

Підстільні посудомийні машини – це найчастіше універсальні посудомийні машини, призначені в основному для столового і скляного посуду. Вони мають електронний контролер, зливний насос і дисплей температури, який на заводі інтегрований з електронним контролером посудомийної машини.

Як правило, посудомийні машини під стільницею рекомендуються для невеликих приміщень, а більш ефективні посудомийні машини витяжного типу підходять для закладів харчування середнього розміру.

Витяжні посудомийні машини

Посудомийні машини витяжного типу призначені як для посуду, так і для каструль та іншого посуду. Вони мають спеціальний капот, який піднімається вручну або гідравлічно, залежно від марки та моделі. Незважаючи на свої розміри, прилади безпечні та прості у використанні.

Незалежно від типу, професійні посудомийні машини повинні відповідати вимогам санітарних служб щодо температури миття. Однак персоналу приміщення не потрібно контролювати температуру перед початком наступних циклів прання, оскільки зазвичай процеси відбуваються повністю автоматично. Електронний контролер дозволяє швидко зчитувати температуру води і покаже будь-які порушення в циклі прання. Це значно покращує роботу на кухні.

Переваги професійних посудомийних машин

До універсальних переваг професійних посудомийних машин, представлених на ринку, можна віднести:

  • виготовлені з високоякісної кислотостійкої сталі;
  • великий вибір моделей різної потужності з одно- або трифазним живленням;
  • вражаюча ефективність і ретельне миття за короткі цикли прання;
  • інноваційна конструкція верхньої та нижньої роторної системи, що забезпечує ефективне миття з низьким споживанням води;
  • більшість професійних посудомийних машин мають дренажний насос, який дозволяє підключатися до системи каналізації та зливати нечистоти без додаткового монтажу.
Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*