Євро-2023 серед жінок. Основний раунд. Польща (ж) – Україна (ж) – 1:1 - Блог про Львів

Євро-2023 серед жінок. Основний раунд. Польща (ж) – Україна (ж) – 1:1

Україна  - Польща

Перед матчем проти збірної Польщі у складі збірної України відбулися деякі зміни. Вони, перш за все, були пов’язані з тим, що не змогла взяти участь у грі Ксенія Гриценко, яка отримала ушкодження у протистоянні з Хорватією.

Тому, Олег Шайтанов заявив на матч проти Польщі Христину Степаненко. Окрім того, через відсутність Гриценко постраждала і структура гри збірної України з двома четвірками. Теоретично головний тренер «синьо-жовтих» міг знайти заміну Гриценко, але це насправді було складно (хоча, на нашу думку, місце у цій четвірці теоретично можна було би надати Бабенко, яка вміє освіжити гру. – А. Т.). В результаті, забігаючи наперед, скажемо, що по ходу матчу наставнику української збірної фактично доводилося грати в шість польових гравців, випускаючи іноді Кирильчук та Бабенко.

Поєдинок проти Польщі став ключовим для підопічних Олега Шайтанова у відборі основного раунду жіночого Євро-2023 з футзалу. Вже з перших секунд стало зрозуміло, що це буде найскладніший перший тайм для українок. Польки увімкнули високий пресинг, який змушував українських футзалісток помилятись. Польська збірна приємно здивувала у стартові хвилини. Після приблизно чотирьох хвилин такого натиску Україна дещо вирівняли гру на майданчику, але роботи у Кислової не поменшало. З кожною хвилиною Вікторія показувала свою майстерність. Однак, одного разу Кислова таки була змушена виймати м’яч із власної сітки воріт. Фрончак класно зупинила передачу, розкрутила Воловенко та розмочила рахунок на табло – 1:0.

Дуже складний початок для України. Класна атака вдалась нашим дівчатам. Титова ідеально розрізала своєю передачею увесь захист суперниць, але удар Воловенко заблокували. Дуже добре на себе гру брала Рубан. Софія відповіла полькам тією ж монетою, високо насідаючи на захист Польщі. Москала та її партнерки по збірній не переставали тримати у напрузі Кислову, але Вікторія демонструвала, чому наразі саме вона є номером один у національній команді. Підопічні Шайтанова теж не відсиджувались в обороні. Дубицька двічі за декілька секунд загрожувала воротам польської збірної. Могли господарки майданчику збільшувати свою перевагу на табло, але в останній момент ідеальний за виконанням підкат вдався Форсюк. Розкішна гра від нашого капітана у захисті.

Далі у грі спрацювало правило: «Не забиваєш ти – забивають тобі». Класний розіграш ауту від синьо-жовтих. Дубицька віддала на Воловенко, Сніжана філігранною передачею відрізала від гри пів команди суперниць. Адресаткою такої передачі стала Титова, яка виконала своє завдання на усі сто – замкнувши пас на дальній стійці – 1:1.

Друга частина матчу розпочалась не менш напружено. Кислова продовжувала робити дива на лінії воріт, а в одному з епізодів на допомогу Вікторії прийшла поперечина. Титова спробувала підловити голкіперку Польщі Девіцку, але перший удар Юлії заблокували, а після другого м’яч полетів далеко у сторону від воріт. Воловенко пробила повз ворота після класної передачі п’яткою від Рубан. Польща відповіла ударом Кубашек. Клавдія була близька, щоб поцілити у верхню дев’ятку воріт Кислової, не вистачило лічених сантиметрів. За 13 хвилин до закінчення матчу Польща вибігла 2 в 1, але Рубан наздогнала Кубашек та з фолом поклала її на паркет – жовта для Софії, яка зірвала вбивчий вихід сам на сам із Кисловою.

Також читайте:   ФК «Галицька здоба» «АВ Метал Груп». Прогнози на матч-відповідь Кубка України

На екваторі другої 20-хвилинки обидві збірні грали фактично без довгих розіграшів. Складно було навіть порахувати, скільки загроз було біля обох воріт. Голкіперки мали безліч моментів, щоб продемонструвати свою майстерність. Трохи пізніше украхнки почали грати більш активно біля польських воріт. Титова віддала на Рубан, але простріл вздовж воріт перервала Девіцка. Дубицька показувала Софії, що була готова до передачі, але Рубан вирішила зіграти інакше. Чудову нагоду на 13-й хвилині змарнувала Рубан, яка цілила у дальній нижній кут, але постріл на себе взяла стійка. Вже у наступній атаці знову у центрі уваги опинилась Софія, яка цього разу з ударом впоралась польська «брамкарка».

За сім хвилин до закінчення матчу Польща пішла у ва-банк, випустивши п’яту польову. Ворота господарок залишались порожніми, а це додатковий шанс для дальніх ударів українок. В одному з епізодів Форсюк сама для себе створила момент. Юлія обікрала суперницю і вже у падінні пробила по воротах. З телетрансляції спершу здалось, що м’яч залетів у володіння Польщі. Але, на жаль, так лише здалось. Рахунок на табло не змінився – 1:1. Українки надійно тримали позиції у захисті, коли Польща грала у гру з п’ятою польовою. Кислова впевнено зіграла на лінії та спробувала повторити шедевр, який їй вдався у стартовому матчі відбору проти Нідерландів. Але цього разу удару Вікторії з власних воріт забракло влучності. За 15 секунд до фінального свистка Кислова видала диво реакції. Вікторія головою парирувала потужний постріл впритул. Фактично цим «сейвом» воротар збірної України нівелювала останню можливість польської команди вирвати перемогу.

Україна розписала мирову 1:1 з Польщею, але пробилась у «Фінал Чотирьох» Євро-2023. Тепер настав час підтвердити статус бронзових призерок або навіть покращити результат, який показали на попередньому чемпіонаті Європи.

Польща (ж) – Україна (ж) – 1:1

Голи: Фрончак (5) – Титова (15)
Польща (ж): Девіцка – Фрончак, Хурас, Кубашек, Сутковска – Москала, Носалік, Ковальчик, Книсак – Трач, Ейзель, Баста, Мазяж
Україна (ж): Кислова – Титова, Дрозд, Рубан, Воловенко – Дубицька, Форсюк, Кирильчук, Бабенко
Попередження: Ейзель (15), Сутковска (21) – Рубан (27)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*