Зустріч із Уляною і Тамарою Дзиндрами - Блог про Львів

Зустріч із Уляною і Тамарою Дзиндрами

Нові зустрічі в ЛОНПБ

14 жовтня 2022 року о 14.00 в “Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці” (вул. Зелена, 24) відбудеться зустріч із чарівними панями з одного прекрасного львівського сецесійного будинку з трояндами, що спорудив у 1910-х роках Петро Тарнавецький, – Уляною і Тамарою Дзиндрами, дочками видатного скульптора Євгена Дзиндри, вчителями за професією, чудовими майстринями вишиття, які успадкували здібність від своєї мами Ольги. Для них вишивка – це те мистецтво, яке “впорядковує і гармонізує” світ.

Зустріч з Уляною і Тамарою Дзиндрами відбудеться в свято Покрови Пресвятої Богородиці, 80-річчя створення Української Повстанської Армії, День захисника України. Це невипадково. Адже в скрині чарівних пань є вишивки цьоці Ганни, сестри Євгена Дзиндри, яка була в УПА і через це потрапила до Сибіру.

Також читайте:   Не встидайся, то твоя Земля...

Сестри розкажуть про кожну дорогу серцю роботу, частинку їхнього життя. Пані Тамара має ще й музичну освіту. Вона навчала і виховувала молоде покоління музикантів в Дитячій школі мистецтв № 5 м. Львова.

Захід проходитиме в межах проєкту “Інноваційна бібліотека” (ініціатор – заступниця директора ЛОНПБ Кумецька Оксана).
Серед поданих нижче знімків можна побачити фото (фрагмент) з відео “Скульптор Євген Дзиндра: сімейний тил, або вишивка. Серія 2”), а також фотографії, які були зроблені Оксаною Кумецькою під час відвідин з директором ЛОНПБ Андрієм Цибком помешкання Уляни, Тамари та Петра Дзиндрів.

Ласкаво просимо всіх охочих!

Вхід вільний.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*