Ігор МОСКВИЧОВ: «Майже одразу погодився очолити юніорську збірну» - Блог про Львів

Ігор МОСКВИЧОВ: «Майже одразу погодився очолити юніорську збірну»

Ігор Москвічов

Головний тренер збірної України (U-19) Ігор Москвичов розповів про деталі свого призначення, завдання на новій посаді та найближчих НТЗ, а також окреслив подальші плани команди.


– Ігоре Євгеновичу, розкажіть, як виник варіант з можливістю Вашої роботи в юніорській збірній?

– Мені зателефонував президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, пояснив ситуацію у команді та чому було припинено співпрацю з попереднім тренером. Ми зустрілися й обговорили певні моменти. Погодився очолити юнацьку збірну майже одразу, адже це цікава робота, яка мені подобається. Можу сказати, що мріяв про неї все своє тренерське життя. Зараз починаємо активно працювати з командою.

– Які завдання ставите перед собою на цій посаді?

– Навіть під час кар’єри гравця мене кликали до інших країн, але я залишався, бо хотів допомагати розвитку футзалу в Україні. Буду робити для цього все, що у моїх силах. Я вже працював з представниками «Кардинала-Рівнестандарта» – буде приємно знову з ними побачитися й допомогти зробити крок вперед, а з іншими – познайомимося й разом будемо працювати!

– Розкажіть про Ваш тренерський штаб? Чи зазнав він змін?

– Ні, змін не відбулося. Разом зі мною в якості асистента та тренера воротарів працюватиме Олексій Сагайдаченко.

– Ви спостерігали за матчами Молодіжної ліги (U-20) наживо. Розкажіть про враження від турніру, адже у ньому також брали участь гравці, яких викликано на НТЗ?

– Перші два дні спостерігав онлайн, а потім вдалося приїхати до Києва. Безумовно, дивитися футзальні матчі наживо – це зовсім інша справа. Одразу вдалося щось для себе відзначити, але коли побачив все на власні очі – впали в око ще кілька гравців, яких взяв на олівець.

Також читайте:   «Галицька здоба» здобула перемогу в новому сезоні турніру «V9KY».

– Сьогодні стартував перший збір для Вас як головного тренера юнацької збірної України і цього складу команди загалом. Які завдання поставлені на найближчий тиждень?
– Передусім потрібно познайомитися з хлопцями. Більшість з них я не знаю, тому треба оцінити під час тренувального процесу можливості кожного. До того я працював з дорослими командами. Буде цікаво порівняти підготовку професіональних гравців та юнаків. Незабаром у нас відбудеться ще один збір. Прагнемо переглянути багатьох кандидатів на те, аби потрапити до складу юнацької збірної України.

– У складі на збір відсутні троє гравців «Кардинала-Рівнестандарта», які грали на Євро-2022, а також легіонери. Ставите завдання подивитися на гравців, які виступають в Україні?

– Так. Хочемо переглянути саме цих хлопців. Те, що вміють робити Малиновський, Скибчик і Дяченко, я добре знаю. Будемо дивитися на тих, хто може допомогти та підсилити нашу команду. Під час матчів Молодіжної ліги мене приємно здивував Денис Сніцаренко з команди «SkyUp Futsal». Так, він забив багато голів, але мою увагу більше привернула правильність його гри й прийняття рішень. Ще не спілкувався з тренером, і не знаю його школу: вона футбольна чи футзальна? Однак, на паркеті він діяв максимально по-футзальному. Це дуже сподобалося! Щодо легіонерів, то незабаром у нас відбудеться другий навчально-тренувальний збір, який ми присвятимо саме роботі з хлопцями, які виступають у закордонних чемпіонатах. Звичайно, склад на ньому доповнять й інші виконавці.

– Які подальші плани команди?
– У грудні наша збірна візьме участь у турнірі, який проходитиме у Чехії.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*