Імпреза «Орфеєва наречена». Зустріч з Дзвениславою Чабан-Леус - Блог про Львів

Імпреза «Орфеєва наречена». Зустріч з Дзвениславою Чабан-Леус

Дзвенислава

01 листопада 2022 р. о 9.00 в приміщенні КЗ ЛОР «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» відбулася імпреза «Орфеєва наречена», присвячена 150-річчю від дня народження Соломії Крушельницької (1872-1952), української оперної співачки, педагога, яка за життя була визнана найвидатнішою співачкою світу.

Її провела Дзвенислава Чабан-Леус (членкиня Правління національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, поетеса, публіцист, перекладач, автор радіо та телепередач, присвячених Великій Соломії Крушельницькій) для старшокласників Ліцею «Оріяна» ЛМР та Ліцею 80 ЛМР.

Захід відбувся в межах проєкту «Інноваційна бібліотека» (ініціатор – Оксана Кумецька, заступниця директора з питань інновацій).

Імпреза розпочалася з вшанування українських воїнів, які віддали своє життя за Україну.

Прозвучав архівний запис голосу української примадонни, а також поезія Дзвенислави Чабан-Левус «Орфеєва наречена» у виконанні п. Дзвенислави, де є дуже гарні слова: «На щастя є скарби нетлінно-вічні // І розтерзати їх не до снаги…».

Також читайте:   Музей науки у Львові (фотогалерея)

Гостя розкрила в доступній для учнів формі цікаві епізоди з життя Соломії Крушельницької. Провела також камерну імпрезу для організаторів заходу, де читала свої вірші, зокрема «Княжий Львів (Славень з нагоди 750-річчя Львова)», «Місто Кия» та ін.
Старшокласники вищеназваних львівських ліцеїв, разом зі своїми вчителями, дізналися від адміністрації бібліотеки (директора Андрія Цибка, заступника директора Кумецької Оксани), а також завідуючої відділом науково-консультативної та методичної роботи Наталі Звольської про історію даної будівлі, музей-архів Володимира Ольхомяка; отримали коротку інформацію про роботу відділів книгозбірні, можливість стати її користувачами; про сайт бібліотеки, її сторінку в соціальній мережі Фейсбук, а також про електронну доставку документів.

«Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» висловлює подяку п. Дзвениславі Чабан-Леус за чудову імпрезу, а директору Ліцею “Оріяна” ЛМР Ірині Коропецькій та вчителям Ліцею «Оріяна» ЛМР, Ліцею 80 ЛМР Наталії Підлісній і Мирославі Гарун за співпрацю.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*