Планшет для дитини: переваги і ризики - Блог про Львів

Планшет для дитини: переваги і ризики

Планшет для дитини

Планшети є важливим елементом реальності, яка нас оточує. Зараз вони такі ж важливі, як телевізор, мобільний чи настільний комп’ютер. Однак це стосується не тільки дорослих. Планшети відіграють все більшу роль у житті дітей. Але чи корисні планшети для дітей? Чи іноді такі пристрої становлять для них загрозу? Щоб відповісти на це питання, варто розглянути їх переваги та недоліки.

Переваги

Багато батьків задаються питанням, чи варто забороняти дитині користуватися планшетом. Однак такий підхід є контрпродуктивним, оскільки позбавляє їх багатьох нових можливостей і переваг. Серед них, наприклад:

  1. Можливість дізнатися багато нового – планшет для дитини може стати ідеальним способом розвитку навичок рахунку, читання або абстрактного мислення. Все, що вам потрібно зробити, це знайти правильні навчальні програми для вашої дитини, і ефект буде справді вражаючим.
  2. Звикання до віртуального середовища – хочете ви цього чи ні, але ви живете у світі, де Інтернет і цифрові пристрої відіграють все більшу роль. Це середовище вимагає від користувача нових компетенцій, які не так легко набути (подивіться на літніх людей, які вчаться користуватися комп’ютером або веб-браузером). Даючи своїй дитині планшет і дозволяючи їй використовувати програми, веб-сайти чи ігри, ви дозволяєте їй мати справу з цим середовищем і інвестувати у своє майбутнє. Ці знання окупляться, і дитина не стане цифрово-безграмотною.

Якщо стоїте перед вибором планшета для дитини – зверніть увагу на планшет хуавей, який зараз є доволі популярним на ринку.

Недоліки

Однак ваші побоювання, чи гарна ідея планшет для дитини, не безпідставні. Цей пристрій має багато проблем. До їхнього списку входять, наприклад:

  1. Екран, що світиться – екрани планшетів не корисні для зору вашої дитини (довге сидіння перед ними може спричинити короткозорість) або для сну (зловживання планшетом у вечірній час негативно впливає на його якість).
  2. Обмежена фізична активність – довге сидіння перед планшетом обов’язково означає, що ваша дитина не має часу для ігор на свіжому повітрі, бігу чи інших фізичних вправ. Однак вони мають вирішальне значення для розвитку молодого організму. Без них дитина більш сприйнятлива до захворювань і має слабкішу рухову та сенсорну координацію.
  3. Погані соціальні навички. Сидячи перед планшетом, ви витрачаєте менше часу на спілкування з однолітками та іншими. Без них дитина не навчиться функціонувати в суспільстві. Наслідками надмірного занурення у віртуальний світ є, наприклад, відсутність емпатії, замкнутість або емоційна проблема.

Вердикт

Як бачите, планшети для дітей – тема суперечлива. Однак можна поєднати переваги цих пристроїв і зменшити їх недоліки. Як це зробити?

  1. Введіть часові обмеження – щоб ваша дитина мала час для фізичного руху, не користувалася планшетом перед сном і щоб вона знала, що на планшеті світ закінчується.
  2. Активно допомагайте своїй дитині користуватися планшетом – щоб вона могла вибирати та використовувати корисні програми та таким чином не витрачати час непродуктивно.
  3. Покажіть, як віртуальний світ перетворюється на реальний – щоб ваша дитина знала, що знання, отримані під час взаємодії з планшетом, можна використовувати в реальних ситуаціях.

А яка ваша думка з цього приводу? Планшет для дитини – хороша і корисна річ чи просто іграшка?

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*