Як правильно вибрати ліжко для спальні? - Блог про Львів

Як правильно вибрати ліжко для спальні?

як вибрати ліжко

Від правильного вибору ліжка залежить ваш комфорт й ефективність відпочинку. Тому знайдіть час та гарантуйте собі найвищу якість сну незалежно від дня року.

Сьогодні я розповім вам, на що варто звернути увагу, якщо у вас виникла потреба ліжко купити у Львові.

Функціональність ліжка – на що звернути увагу

Найважливішим моментом, який найбільше впливає на комфорт використання ліжка, є його розмір, бо матрац підбирається під розмір каркаса. Ширина ліжка повинна бути адаптована до кількості людей, які будуть на ній одночасно використовуватися, а довжина – до їх росту:

  • Ліжка 90х200 ідеально підходять для однієї людини. Такі розміри забезпечують необхідний простір для комфортного сну.
  • У випадку, якщо меблями користуються дві людини, найчастіше вибирають ліжка 140×200 або 160×200. Вони забезпечують комфорт відпочинку і не займають так багато місця в спальні.
  • Якщо ж розміри спальні дозволяють “розігнатися” – сміливо беріть ліжко під матрац 180×200 см.

Однак якщо у вас дійсно маленька спальня, ви можете отримати додаткові сантиметри, вибравши континентальні моделі. У них матрац кладеться на обрешітку, а не вставляється в її каркас. Завдяки цьому спальне місце ширше на кілька сантиметрів.

Висота ліжка зазвичай становить 40-50 см. Чим нижче ліжко, тим більше контакт з пилом і алергенами на підлозі. Чим вище ліжко, тим легше вставати, що особливо важливо для маломобільних людей. Найкраще регулювати висоту ліжка відповідно до ваших уподобань.

Ще одним елементом ліжка є узголів’я. Не у всіх моделях це є. Однак якщо ви часто читаєте перед сном, вибирайте ліжко з м’яким узголів’ям. Воно достатньо високе і досить м’яке, так що на нього можна спертися.

Останній аспект, який впливає на функціональність ліжка – це матеріали, з яких воно виготовлене. Перш за все, меблі повинні бути стійкими і міцними. Моделі з ДСП не завжди є кращим вибором. Вони швидко зношуються і втрачають стійкість. Набагато кращим рішенням є ліжка з масиву дерева. Такі меблі виготовлені ретельно та надійно. Масив дерева не втратить своєї твердості в процесі використання. Такі ліжка прослужать вам довгі роки.

Питання дизайну

Ліжко зазвичай є найбільшим предметом меблів у спальні, відразу після шафи. Тому варто звернути увагу і на його зовнішній вигляд. Від цього залежить послідовність аранжування, яке ви створите в кімнаті. Існує два основних види ліжок – м’які і дерев’яні.

Ліжка з м’якими узголів’ями представлені в набагато ширшому діапазоні кольорів і візерунків. Текстура матеріалу також може зіграти роль. Їх дизайн зазвичай більш сучасний, ніж дерев’яні моделі. Для гламурних спалень або спалень в стилі арт-деко варто вибирати ліжка з м’якою оббивкою.

Другий тип – дерев’яні ліжка. Найбільшою їх окрасою є природний матеріал, з якого вони виготовлені. Тут вже обмежені відтінки дерева. Ви можете вибрати ліжка зі світлої сосни або темного дуба або з екзотичної деревини.

Ще однією перевагою дерев’яних ліжок є простота підбору інших меблів і аксесуарів. Великий вибір дерев’яних меблів дозволить вам легко зберегти витонченість дизайну інтер’єру.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*