Як вибрати телескопічну витяжку для кухні? - Блог про Львів

Як вибрати телескопічну витяжку для кухні?

Телескопічна витяжка

Телескопічна витяжка – це пристрій, який був створений у 90-х роках і з тих пір є популярною альтернативою традиційним, набагато більшим кухонним витяжкам. Видів цих пристроїв настільки багато, що важко визначитися з конкретною моделлю.

Витяжка під шафу цінується в основному завдяки її невеликим розмірам. Таким чином можна оптимально організувати простір в маленьких кухнях. Хоча це велика перевага, це може бути не єдиною причиною його придбання. Приймаючи рішення, також враховуйте такі параметри, як:

  • ефективність – правильно підібрана витяжка здатна відфільтрувати все повітря на кухні менш ніж за 6 годин.
  • шум – якісна витяжка не буде створювати звуків гучніше 45 дБ.
  • зовнішній вигляд – виберіть техніку, яка підходить до облаштування вашої кухні. У цьому відношенні виробники пропонують широкий асортимент продукції.

Основне завдання витяжки – нейтралізувати неприємні запахи, які накопичуються під час приготування їжі. Також у випадку з телескопічними підйомниками ви можете змінити їх, оснастивши вугільними, алюмінієвими або більш дорогими плазмовими фільтрами. Телескопічний поглинач справляється не тільки з перерахованими вище запахами, але і з жиром, щоб він не осідав на кухонних меблях.

Більш ефективні рішення мають більше одного фільтра, але, на жаль, це пов’язано з набагато більш гучною роботою пристрою, що може значно заважати людям на кухні. Крім того, приймаючи рішення про встановлення фільтрів і заміну телескопічної витяжки на абсорбер, ми позбавляємося підключення до системи вентиляції, що дозволяє обмінювати повітря всередині будівлі з атмосферним. Наслідком є, на жаль, проблеми із зайвою вологістю.

Телескопічна витяжка – переваги та недоліки рішення

Правильний вибір витяжки – дуже важливий крок в облаштуванні кухонного простору. Такий пристрій видаляє зайву вологу і допомагає позбутися неприємних запахів, що дуже важливо, особливо у випадку кімнати без вікна. Він повинен не тільки виконувати свою роль, але і вписуватися в стиль кухні, її розміри і розташування меблів.

Витяжка телескопічна – дуже популярний вид витяжок. Чи підійде це рішення для всіх? Тож давайте познайомимося з перевагами та недоліками такої витяжки.

Переваги телескопічної витяжки

Телескопічна витяжка – ідеальне рішення для маленької кухні, так як займає мало місця. Витяжка такого типу додатково «мобільна», її не потрібно підключати до вентиляції, тому її можна переміщати при будь-яких змінах дизайну кухні. Варто звернути увагу і на інші переваги телескопічної витяжки і вони включають:

  • простота складання;
  • вбудована рама, яка активує потік повітря і світло при висуненні;
  • економія місця;
  • незалежність від іншого кухонного обладнання.

Недоліки телескопічної витяжки

У такого рішення є і противники. Його не на кожній кухні знайдуть застосування. Недоліками телескопічної витяжки є:

  • непридатність у великій кухні (понад 20 м.кв.) або у відкритій кухні. Тоді витяжка може виявитися неефективною і замість того, щоб замінювати повітря в кімнаті, вона лише частково очищатиме його;
  • відсутність зв’язку з вентиляційним каналом, що призводить до зниження ефективності (при роботі в режимі абсорбера).

При покупці витяжки слід керуватися не тільки своїми схильностями, але й можливостями облаштування приміщення і його розмірами. Тільки правильно підібране обладнання буде справно виконувати свої функції.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*