За якими критеріями вибирати паливні брикети - Блог про Львів

За якими критеріями вибирати паливні брикети

паливні брикети

Актуальність паливних брикетів, або як їх ще називають євродрів, пов’язана з їх численною обробкою і внаслідок цього низькою вологістю та ефективним горінням, чим не можуть похвалитися звичайні дрова, до яких суспільство встигло звикнути з давніх-давен. Вони підходять для печей, камінів та інших різноманітних опалювальних приладів. Не зважаючи на їх популярність, слід розібратися в цьому виді палива та визначити, за якими характеристиками розрізняють неякісний товар, тож потрібно розглянути ці критерії.

Особливості паливних брикетів

Після пресування паливні брикети втрачають вологу та збільшується їх щільність. Брикети РУФ мають низку позитивних якостей:

  • високе теплоутворення;
  • повну безпеку, відсутність іскор та потріскування;
  • зручний розмір та форму брикетів;
  • тривале та рівномірне горіння.

Крім того, завдяки якісній деревині брикетів РУФ зношування котла або іншого опалювального обладнання значно знижується. Паливні брикети є відмінним варіантом для тих, хто піклується про нашу планету і хоче менше витрачати від обігріву житлового приміщення.

Вам треба розглядати ті варіанти, які виробляються з вторинної сировини, вони також найчастіше мають досить низьку ціну внаслідок цього. Вони горять рівномірно, не відразу в один бік, через що тривалість обігріву однієї партії блоків значно збільшується, але для цього необхідно вміти правильно підпалювати та забезпечувати достатній рівень повітря (якщо повітря буде надто багато, брикети швидко згорять). Мають правильну зручну форму, на відміну від дров, їх зручно укладати. Для виготовлення використовуються різні види деревини, залежно від яких змінюється якість горіння та виділення попелу.

Критерії для вибору паливних брикетів

Рекомендується вибирати брикети з тирси, тому що вони найбільш ефективно згоряють, підтримують довгострокове обігрівання й найменш забруднюють ваш димар при використанні. Також надмірна зольність може вплинути на термін служби вашого обігрівача. Хороший продавець швидше за все розповість і порекомендує правильний вид палива в залежності від будинку, який ви збираєтеся обігрівати.

Можна провести самостійний експеримент: візьміть кілька різних видів брикетів та порівняйте горіння та тепловіддачу. Чим краще починає горіти брикет, тим він ефективніше. Візьміть один брикет і порівняйте міцність – якісний буде твердим і щільним, не відразу зламається.

Крім того, зверніть увагу на вугілля, бажано, щоб і воно не кришилося після горіння. В брикети досить часто підмішують сторонній матеріал для збільшення розміру й обсягу, тому слід бути уважним при покупці.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*